Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kde si v Praze užít grilování pod otevřeným nebem? Podívejte se na přehled míst

Veřejná pikniková místa s ohništěm nebo přenosným grilem v Praze táhnou. Patříte i vy mezi milovníky grilování, kteří si rádi pod otevřeným nebem dopřejí grilované maso, hermelín nebo třeba opečený špekáček? A víte, kde všude se dá v Praze grilovat na místech k tomu určených? Taková místa nabízí Petřín, Vítkov, Parukářka, ale i Stromovka. Podívejte se na přehled grilovacích míst v Praze.

1. Hostivař

Přírodní park v Hostivaři v Praze 15 nabízí veřejné piknikové místo jen kousek od vodní nádrže Hostivař. Na plácku najdou zájemci hned tři ohniště s posezením a krytou dřevěnou budkou. Místo je u lanového parku, které nabízí i parkoviště

2. Hvězda

Dvě místa určená ke grilování najdou zájemci v oboře Hvězda v Praze 6. První je na okraji parku u zastávky Sídliště Petřiny. Druhé je u vchodu do obory bezprostředně u autobusové zastávky Ruzyňská. K oběma místům si lidé musejí přinést vlastní gril.

3. Kunratický les

Kunratický les, který se rozléhá na území Prahy 4 a Prahy 11, nabízí také místa vhodná ke grilování pod otevřeným nebem. Prvním z nich je na vyhlídce na západní straně lesa, kde je několik stolů, altánek i ohniště s roštem. Kousek od chodovského sídliště je pak další spot u Gizely.

4. Ladronka

A zpátky na území Prahy 6. Další grilovací místo najdou zájemci v parku Ladronka, a to jen kousek od stejnojmenné restaurace a kurtů na plážový volejbal. Nejbližší zastávka MHD je Štefkova.

5. Parukářka

Pražský Žižkov je pro milovníky grilování rájem. Park Parukářka v Praze 3 nabízí dvě pikniková místa vybavená grily, několika stoly s lavičkami, koši a dokonce i kohoutky s pitnou vodou. Jedno místo se nachází kousek od psí louky, druhé je ve stínu vzrostlých kaštanů u sportovní haly SK Žižkov Praha.

6. Petřín

Své místo určené ke grilování pod širým nebem má i Praha 1. Zájemci ho najdou na Petříně, a to v Růžovém sadu u Hladové zdi u dětského hřiště, jen sto metrů od Petřínské rozhledny. Milovníci grilování si na místo musejí přinést vlastní gril. Výhodou může být několik blízkých stánků s občerstvením, nevýhodou pak davy turistů.

7. Stromovka

Velmi příjemná místa pro grilování pod otevřeným nebem nabízí Královská obora Stromovka v Praze 7. Najdeme tu hned tři taková, a to u cesty na Císařský ostrov, u cesty podél Podmokelské dráhy a u Malé říčky. Všechna jsou na okraji parku u plavebního kanálu a u všech najdeme lavičky, stoly a odpadkové koše. Oheň je povoleno rozdělávat jen v grilu, který si lidé sami přinesou na místo.

8. Vítkov

Zpátky na pražský Žižkov. Park Vítkov na území Prahy 3 nabízí hned tři oficiální místa ke grilování se stoly, lavičkami a odpadkovými koši, a to u strmých schodů z cyklostezky na žižkovské straně, na karlínské straně blízko zastávky Ohrada a také u hřiště kousek od ulice Koněvova. Grily budou lidé všude potřebovat své vlastní.

9. Židovské pece

A Žižkov do třetice. Moderní místo s grilem a posezením nabízí park Židovské pece za areálem vysokoškolských kolejí vedle dětského hřiště.


Nenašli jste v přehledu své oblíbené místo? Podělte se o něj v komentářích.

Ohodnoť článek

Foto Praha 3

Štítky grilování, griloviště, piknik, přehled, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kde si v Praze užít grilování pod otevřeným nebem? Podívejte se na přehled míst  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.