Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Ruská fašistka se koupala v krvi před ambasádou, připomenula ruský Den vítězství

Před velvyslanectvím Ruska v Praze na náměstí Borise Němcova se dnes v jedenáct hodin sešli lidé, aby připomněli, že Rusko je podle nich fašistický stát. Připomínka připadla na dnešek, protože právě 9. května se v Rusku slaví Den vítězství a porážka fašismu. Součástí happeningu bylo koupání Rašistky, tedy ruské fašistky označené písmenem Z, v krvi.

Akce s názvem „ruZZko je fašistický stát!“ se konala na den, kdy se v Rusku slaví Den vítězství. „V tento den se proto obvzlášť hodí připomenout, že současné rusko je fašistický stát,“ uvedli pořadatelé na facebookové stránce události. Pořadatelem happeningu je česko-ukrajinská iniciativa Hlas Ukrajiny.

Součástí happeningu bylo i představení, při kterém se postava Rašistky, tedy ruské fašistky s černým kokošníkem s písmenem Z, koupala v krvi. 

„Pouštíme tu zvuky války, a proto jsme nechtěli aktivovat ukrajinskou část naší auditorie. Aby nebyli traumatizovaní, protože vše, co tady ukazuji, jsou velmi silné spouštěče. Chtěli jsme to udělat takto, ale nepotřebovali jsme u toho mít lidi,“ řekla na místě novinářům Julia Levkova, která ztvárnila postavu Rašistky.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar

Štítky Den vítězství, Rusko, ambasáda, válka, Ukrajina, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Ruská fašistka se koupala v krvi před ambasádou, připomenula ruský Den vítězství  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.