Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIZUALIZACE: Praha má územní rozhodnutí pro drážní promenádu v Praze 10

Pražský magistrát má územní rozhodnutí pro vybudování promenády s parkem, kterou plánuje vybudovat místo zrušené železniční trati mezi Vršovicemi a Zahradním Městem. Původní železniční trať přes Strašnice zanikla koncem roku 2020 po vybudování nového koridoru se zastávkami Eden a Zahradní Město

Získali jsme pravomocné územní rozhodnutí na stavbu vršovické drážní promenády a okolního liniového parku. Teď už jen se Správou železnic domlouváme získání pozemků," uvedl na Facebooku náměstek primátora pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti). Na místě bývalé trati podle něj vznikne nová odpočinková oblast plná zeleně a pohodlné pěší a cyklistické spojení v délce přes čtyři kilometry.

Promenádu budou podle dřívějších informací tvořit dva pásy, jeden čtyři metry široký pro cyklisty a bruslaře a druhý se šířkou 3,2 metru pro pěší. Mezi nimi bude necelý metr zeleně, tartanu nebo původních kolejí. Na promenádě zůstanou zachovány i další železniční prvky, například části kolejiště a návěstidel, historický kamenný podchod z 19. století, nýtovaný most z roku 1918 nebo části zrušené zastávky Praha - Strašnice.

Součástí korza mají být tři lávky, a to u nové železniční zastávky v Edenu, u ulice V Korytech a největší přes Průběžnou ulici. Na promenádě a v okolním parku město plánuje několik míst určených pro trávení volného času, například u Botiče, u sídliště Vlasta, u Edenu na místě zrušené zastávky Strašnice nebo u výhledu na Zahradní Město. Podobný projekt město plánuje i na pozemcích, které se uvolní v Bubenči na západ od Stromovky po zahloubení trati do Kladna a na letiště.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Zdeňka Hřiba

Štítky Vršovice, promenáda, územní rozhodnutí, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIZUALIZACE: Praha má územní rozhodnutí pro drážní promenádu v Praze 10  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.