Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

VIDEO: Muž si zavolal na pomoc strážníky. Když přijeli, nevěřil, že jsou skuteční

Čtyřiadvacetiletý muž, který nocoval na ubytovně v Praze 9, byl přesvědčený o tom, že ho chtějí napadnout jeho spolubydlící. Rozhodl se tedy zamknout v pokoji a zavolat na pomoc městské policisty. Ti na místo sice přijeli, ale mladík si myslel, že jsou falešní, a tak s nimi nechtěl spolupracovat. Mladík seděl na okenním parapetu, ale jeden z městských policistů nakonec mladíka díky dobré krizové komunikaci a rychlé reakci strhl do místnosti.

Mladý muž zavolal na linku 156 a prosil strážníky o pomoc. Popsal jim, že je v zamčeném pokoji v ubytovně v Podebradské ulici a dobývají se za ním jeho spolubydlící, kteří mu chtějí ublížit.

Strážníci hned vyslali na místo hlídku, muže našli snadno, vykláněl se totiž z okna a volal o pomoc. „Před uzamčeným pokojem ve druhém patře čekal na strážníky muž, pravděpodobně spolubydlící, který jim řekl, že oznamovatel je psychicky nemocný a nechce ho pustit do pokoje. Dveře nebyly viditelně poškozeny,“ popsala situaci po příjezdu hlídky mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Když strážníci začali na muže v pokoji mluvit, řekl jim, že si myslí, že se za strážníky jen vydávají. Nakonec se jim však podařilo ho přesvědčit o tom, že skutečně pro městskou policii pracují a vstoupili do pokoje, kde jim zopakoval, že se bojí o život, protože mu měli neznámí muži přes dveře vyhrožovat smrtí.

„Jeho obavy a zmatené chování postupně nabývaly na intenzitě až do bodu, kdy vylezl na okenní parapet a reagoval velmi podrážděně na každou snahu o přiblížení. Situaci nezměnila ani posádka záchranné služby nebo jednotka hasičů jistící situaci pod oknem. Žádné ze složek IZS muž nevěřil, že nejde o osoby, které mu usilují o život,“ popsala mluvčí.

Strážníkům se podařilo telefonicky spojit se sestrou dotyčného muže a díky hovoru přes hlasitý odposlech odvést jeho pozornost do té míry, že ho jeden ze strážníků strhl do místnosti. „Hlídka následně celý případ zakončila asistencí při převozu do nemocnice,“ doplnila Seifertová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky strážníci, zásah, okno, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž si zavolal na pomoc strážníky. Když přijeli, nevěřil, že jsou skuteční  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.