Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekÚterý, 4. dubna 2023, 18:30
Poslední březnové úterý a středu proběhl již 25. ročník soutěže Pekař roku v kategorii junior. Soutěž hostila v Kladně firma backaldrin. Finále, které se konalo s podporou generálního partnera obchodů Albert, se zúčastnilo deset nejlepších studentů z potravinářských škol a učilišť z celé České republiky.
Soutěžící se utkali v přípravě pšenično-žitného chleba a běžného i vícezrnného pečiva. Finalisté dále soutěžili také s vánočkami a tradičními chodskými koláči. Odborná porota hodnotila dovednosti, manuální zručnost, nápaditost a originalitu zpracování. Vítězkou se stala Adéla Šimková ze Střední školy Brno, Charbulova.
Soutěž se konala již po pětadvacáté a proběhla tradičně pod záštitou Svazu pekařů a cukrářů v České republice. Ten podporuje studenty pekařských oborů speciálním stipendiem, vydává odborné publikace a propaguje obor u odborné i široké veřejnosti.
„Cílem naší juniorské soutěže je podpora mladých talentů a pekařského oboru jako takového. Velmi nás těší, že studenti si akci skvěle užili a na místě byla tradičně příjemná, ale zároveň soutěžní atmosféra, vyhlášení výsledků proběhlo ve VIP zóně kladenského hokejového stadionu,“ říká Bohumil Hlavatý, výkonný ředitel Svazu pekařů a cukrářů v ČR.
Akci i letos podpořila společnosti Albert. „Těší nás vidět talentované účastníky a jsme rádi, že události jako tato pekařské řemeslo popularizují. V rámci výuky i praxe dlouhodobě spolupracujeme s odbornými školami. Poskytujeme příležitosti získat dovednosti spojené s tradiční výrobou čerstvého pečiva a podporujeme pekařské řemeslo. Ve velkých obchodech provozujeme pekárny s vlastní výrobou, a navíc odebíráme pečivo od desítek regionálních českých pekáren,“ říká Václav Bozděch, manažer vlastní produkce pečiva obchodů Albert.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.