Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Muž přišel o ženu, dítě, práci i bydlení a chtěl se zabít. Život mu zachránili strážníci

Na linku pražských strážníků se obrátil třicetiletý muž, kterého opustila jeho partnerka a s sebou vzala i jejich malého syna. Muž přišel kromě svých nejbližších také o práci a střechu nad hlavou, a tak musel trávit noci na ulici. Na strážníky se muž obrátil s tím, že neví, jak situaci řešit a zvažoval, že „si to hodí“.

„Opustila ho přítelkyně s jejich malým synem, přišel o práci i bydlení. Po třech dnech na ulici bez jídla a peněz ztratil chuť žít,“ popsala situaci, kterou museli řešit pražští strážníci jejich mluvčí Irena Seifertová.

Když se muž se svou situací svěřil operátorovi na tísňové lince 156, rozjela se záchranná akci. „Hovor přepojil na příslušný obvod, operační z Prahy 4 vyslala na místo lokalizované pomocí čísla sloupu veřejného osvětlení hlídku a do jejího příjezdu se snažila volajícího uklidnit po telefonu,“ uvedla mluvčí.

Muž strážníkům stále opakoval, že nevidí východisko ze své situace a už nechce žít. „Dechová zkouška ukázala hodnotu 2,63 promile, proto byl muž nejprve převezen na záchytku a po vystřízlivění bude předán do odborné péče,“ vysvětlila mluvčí.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky život, záchrana, sebevražda, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž přišel o ženu, dítě, práci i bydlení a chtěl se zabít. Život mu zachránili strážníci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.