Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Šlachta, Nesvadbová a Klíma dražili pro dobrou věc. Peníze pomůžou nemocné Kristýnce

PR článek

Krutý životní osud postihl tříletou Kristýnku, které krátce po narození lékaři diagnostikovali vrozenou vadu mozku a s tím spojenou těžkou psychomotorickou retardaci. Alespoň částečně pomoci se rozhodli v Brně, kde se setkaly známé osobnosti, aby přispěly dívce na nákladnou léčbu.

První zdravotní potíže se objevily u Kristýnky zhruba ve třech měsících, kdy u ní propuklo zákeřné onemocnění. Prakticky ze dne na den byli rodiče dcerky, jež  je ve svých třech letech mentálně na úrovni kojence, odkázáni na pomoc druhých. Léčba spočívající v pravidelných rehabilitacích a především nepřetržité péči představuje pro blízké značnou finanční zátěž. Zlepšit zdravotní stav pomáhají rovněž speciální cvičení, která ale vychází až na sto tisíc korun. 

Pomáhá nadace i Šlachta

Zmírnit trápení Kristýnky i její rodiny se snaží Nadační fond Be Charity, jenž založila spisovatelka Bára Nesvadbová. Pod hlavičkou charitativní organizace se uskutečnilo také setkání v brněnské kavárně Biegun Café, kde se odehrála dražba. Dražil se například fotoportrét Jana Saudka, akrobatický let s Martinem Šonkou nebo originální rosolka z produkce firmy Žufánek.

Zapojit se přišel například investigativní reportér Josef Klíma, novinářka Pavlína Saudková nebo bývalý šéf ÚOOZ Robert Šlachta. „Málo se to ví, ale Robert patří mezi naše největší donátory. Například z knihy Třicet pod přísahou, kterou Robert Šlachta napsal s Josefem Klímou, věnuje na konto naší nadace padesát korun z každého prodaného výtisku,“ říká Bára Nesvadbová k dlouhodobé spolupráci s bývalým elitním policistou, jehož knihu si koupilo přes sto tisíc lidí.

Robert Šlachta patří mezi největší donátory Nadace Báry Nesvadbové

Vydařená dražba

Sám Šlachta, jenž v současné době stojí v čele hnutí Přísaha, hodlá partnerství s nadací nadále udržovat a organizaci podporovat. S nadací Be Charity dlouhodobě spolupracuji. Podílím se nejen výtěžkem z prodaných výtisků, ale také spolupracuji s Bárou na jejím charitativním bazaru, který rovněž pomáhá potřebným. Jsem rád, že můžu Báře pomáhat i po mém vstupu do politiky, což se ne každému líbí. Charita ale s politikou nesouvisí, tvrdí rodák z Pohořelic, jenž poslal charitativnímu spolku přes 1,5 milionu korun.

I díky přítomnosti Šlachty se podařilo malé dívce pomoci. Na konto Kristýnky prostřednictvím charitativní dražby poputovalo 170 tisíc korun, což nemocné pomůže s hrazením speciálních rehabilitačních programů i zdravotnických pomůcek.

Ohodnoť článek

Štítky Charita, Nadace, Dražba, Šlachta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šlachta, Nesvadbová a Klíma dražili pro dobrou věc. Peníze pomůžou nemocné Kristýnce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.