Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Aquacentrum Šutka se nejspíš dočká rozšíření. V areálu by měla vzniknout také restaurace

Aquacentrum Šutka na Praze 8 se nejspíš dočká dostavby. Osm let od zprovoznění by v areálu mohla přibýt volnočasová část a restaurace. V současnosti je Na Šutce víceméně pouze bazén, další vyžití návštěvníci v areálu nenajdou. To by se podle vedení hlavního města mohlo brzy změnit.

"Šetřilo se a spěchalo na to, aby to bylo otevřené co nejdříve a zapomnělo se na to, že by se měla dodělat i volnočasová část. Dnes se k volnočasovému areálu dokončuje projektová dokumentace. V průběhu několika týdnů by mělo být připraveno, jak to bude dokončeno," řekl pražský radní Jan Chabr (TOP 09).

V areálu, jehož dostavení by mělo vyjít na 75 milionů korun, by měla podle něho vzniknout mimo jiné tělocvična či sportovní sál, plánován je i vznik wellness centra. Nad prodejnou by měla být podle Chabra rovněž restaurace.

Stavba byla zahájena koncem roku 1987 s předpokládaným termínem dokončení v roce 1994. V průběhu výstavby docházelo k jejímu postupnému zpomalování v důsledku omezování finančních prostředků, až v lednu roku 1993 musela být stavba úplně zastavena. Další postup pak zcela zablokoval uplatněný restituční nárok.

V průběhu historie výstavby plaveckého areálu Šutka bylo učiněno několik pokusů rozestavěný areál prodat. První pokusy byly provedeny v letech 1993/1994, dále pak 2001/2002 a v roce 2005. Bez kladného výsledku skončily i prezentace tohoto rozestavěného projektu na veletrhu nemovitostí ve Francii v Cannes. V současnosti objekt spravuje městská akciová společnost Trade Centre Praha, která má dlouholeté zkušenosti se správou nemovitostí majetku hlavního města Prahy. Stavba byla dokončena v listopadu roku 2011 a o rok později otevřena veřejnosti.

Foto Akvapark Na Šutce

Štítky ČR, stavby, správa, rekreace, Praha, Šutka, restaurace, Jan Chabr, TOP 09, TRADE CENTRE PRAHA a.s., Francie, Cannes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aquacentrum Šutka se nejspíš dočká rozšíření. V areálu by měla vzniknout také restaurace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.