Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sbírka na pomoc Austrálii, kterou vyhlásili zoo a město, zatím vynesla přes třináct milionů korun

Veřejná sbírka, kterou vyhlásila pražská zoo společně s hlavním městem Praha na pomoc požáry stižené Austrálii, vynesla od 6. ledna do pátku 24. ledna přes třináct milionů korun. Slavnostního odhalení vybrané sumy se zúčastnila i honorární konzulka Austrálie Jana Kvasnicová, která ocenila velkorysé zapojení Čechů. Sbírka však pokračuje i nadále.

„Když sledujeme tuto australskou přírodní katastrofu, nemůžeme si nevzpomenout na události z let 1997 a 2002, kdy naši zemi postihly ničivé povodně. Pokud si z těchto let máme vzít něco dobrého, je to obrovská vlna solidarity, která lidem i městům pomohla dostat se z nejhoršího a co nejdříve se vrátit k běžnému životu. Dnes můžeme vidět, že na tuto pomoc jsme nikdy nezapomněli a všem bych chtěl za jejich dary poděkovat,“ uvedl primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib.

Sbírka budou pokračovat i v dalších měsících. „Plánujeme dlouhodobě podporovat záchranu ohrožených druhů, které se v důsledku požárů ocitly na samé hraně existence. Ve hře jich je bohužel stále se prodlužující řada. Snad se i díky české pomoci podaří alespoň některé z nich zachránit,” pověděl kurátor savců Zoo Praha Pavel Brandl.

Číslo účtu: 43-6804660247/0100
Variabilní symbol: 12020
Poznámka pro příjemce: Austrálie

Ohodnoť článek

Foto praha.eu

Štítky zoo, pomoc, požár, Austrálie, Praha, ZOO Praha, Zdeněk Hřib

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sbírka na pomoc Austrálii, kterou vyhlásili zoo a město, zatím vynesla přes třináct milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.