Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Putina v pytli na budově ministerstva vnitra vystřídaly symboly míru a lásky

Na budovu Ministerstva vnitra v Praze 7 pověsili novou plachtu. Ruského prezidenta Vladimira Putina v pytli na mrtvoly obklopeného českou a ukrajinskou vlajkou vystřídaly emoji ikony srdce, české vlajky a V vytvořeného z prstů.

O výměně informoval na svém Twitterovém účtu ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Symboly lásky, míru a vítězství se podle něj vztahují k blížícímu se 17. listopadu. „17. listopad je výzvou, apelem a pobídkou k promýšlení naší současnosti. Nutí nás se tázat, jak jsme naložili s hodnotami, ideály a myšlenkami, k nimž se odkazuje. Zda je máme nadále na zřeteli. A co všechno můžeme učinit, aby v naší zemi přetrvaly,“ napsal na Twitteru Rakušan.

„17. listopad je rovněž připomínkou toho, že se nesmíme smiřovat s útlakem, represemi, terorem. Učí nás, že i v těžkých časech je třeba odhodlaně, vytrvale a neohroženě hájit svá práva a postavit se na obranu přátel. Že svoboda s demokracií nejsou samozřejmostí, naopak stojí práci,“ dodal Rakušan.

Ministr také lidi vyzval, ať 17. listopad společně oslaví a přihlásí se k jeho odkazu.

Na vnitru visí vlajky ČR a Ukrajiny s podobiznou Putina ve vaku na mrtvoly

Na budově ministerstva vnitra v Praze visí česká a ukrajinská vlajka, uprostřed se nachází podobizna ruského prezidenta Vladimira Putina ve vaku na mrtvoly. Má to značit výročí spojení vzniku samostatného Československa s poukazem na odhodlanost...

Plachtu s Putinem v pytli na zeď ministerstva vyvěsili v noci na 28. října. „Víme, kdo je náš přítel, který krvácí i za naši svobodu. A také víme, kdo je náš nepřítel, a nenecháme ho ukrást pojem vlastenectví ani naši,“ napsal tehdy Rakušan na Twitteru.

Jak na Facebooku informoval spolek Dekomunizace, instalaci vytvořil na přání ministra Rakušana. Měla nenásilnou formou připomenout zločiny komunistické ideologie.

Ohodnoť článek

Foto Dekomunizace

Štítky ministerstvo vnitra, 17. listopad, plachta, Vít Rakušan, Putin, Vladimir Vladimirovič Putin, Ministerstvo vnitra České republiky, Praha, Starostové a nezávislí, Facebook, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Putina v pytli na budově ministerstva vnitra vystřídaly symboly míru a lásky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.