Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Orientační běh se vrací do Dubé: zkuste ho také!

PR článek

Závody v orientačním běhu ze seriálu Czech O-tour aneb Po stopách MS. Podzimní a poslední kolo závodů vás zavede do pískovcových skal na Kokořínsku, kde vloni probíhalo Mistrovství světa v OB. Pro zkušené orientační běžce, ale i začínající veřejnost a celé rodiny.

Po loňském Mistrovství světa v orientačním běhu si mohou zkusit tratě úplně všichni i bez předchozích zkušeností. V Dřevčicích u Dubé to bude o víkendu 29. – 30. října opět žít orienťákem. Další díl celoročního seriálu Czech O-Tour tak nabídne závody pro všechny v další z unikátních lokalit loňského MS.

Závěr seriálu

Seriál tvoří 7 závodů. První dva se odehrály na jaře v Terezíně, další tři v létě v Jizerských horách a závěr seriálu proběhne poslední říjnový víkend v pískovcových skalách na Kokořínsku. K účasti v podzimním kole není třeba absolvovat předchozí závody.  Ve zdejším terénu na závodníky čekají hluboká údolí, skalní bloky (často i v několika patrech), skalní průchody a menší údolíčka.

V sobotu 29. října je na programu tzv. krátká trať, o den později pak klasická trať. Přihlásit se lze na místě nebo zde. Běžet mohou jak výkonnostní sportovci, tak malé děti, ale třeba i aktivní lidé v důchodovém věku. Na závody v orientačním běhu často vyráží celé rodiny o třech generacích. Organizátoři proto i pro ty, kteří teprve začínají, připravili na tratích pro veřejnost možnost účasti ve třech variantách: buď jako jednotlivec, ve dvojici nebo celá rodina.

Zkuste si orienťák a zvolte si obtížnost

Zkoušeli jste někdy orienťák? Pokud ne, právě v rámci seriálu Czech O-Tour je možnost vyzkoušet si trať, která vám sedne. Organizátoři připravili 5 kategorií pro veřejnost s různou délkou a obtížností (barevně odlišené podobně jako u sjezdových tratí) a k tomu kategorii HDR, která se běžně vyskytuje u závodů v orientačním běhu. Kategorie HDR je určena dětem obvykle do 10 let, které doprovází rodiče. Trať je v terénu značena fáborky (červenobílé pásky).
Kategorie pro veřejnost mají jednoduchá označení (začátečník, nebojsa, OPEN krátká, OPEN střední, OPEN dlouhá), takže je na startu hned poznáte. Navíc můžete startovat v podstatě kdykoliv, čas startu je zcela na vás ve stanoveném intervalu.

Poběží se v náročném skalnatém terénu, ale tratě pro začínající veřejnost se budou držet zejména cest a jasných liniových objektů.

Není to jen o závodech

V aréně závodů bude pro všechny bude připraveno občerstvení, workshop tejpování, dětská školka a také vyhlášení výsledků. Kdo bude mít ještě chuť, může vyrazit na různé výlety po okolí. Doporučující tipy nalezne ve speciální mobilní aplikaci k závodům. V té samozřejmě najdete i startovní listiny a průběžné výsledky.

Přihlášky jsou spuštěné

Registrace jsou spuštěné a již nyní je evidováno přes 1100 přihlášených.  Kapacity jednotlivých závodů jsou omezené, proto nezmeškejte možnost se včas přihlásit. Do kategorií pro veřejnost bude možné se přihlásit i na místě (do vyčerpání kapacity). Vyplnit přihlášku můžete předem.

Ohodnoť článek

Štítky orientační běh, Dubá, rodina, CHKO Kokořínsko - Máchův kraj, terén, Dřevčice, Terezín, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Orientační běh se vrací do Dubé: zkuste ho také!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.