Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V říjnu se bude konat v Degendorfu další Bavorsko-český den pro firmy

PR článek

Dne 18.října se bude konat v německém Degendorfu další Bavorsko-český den pro firmy, kde se zástupci českých firem mohou prezentovat jako vystavovatelé. Stejně tak je akce otevřena zástupcům firem, kteří se přijdou pouze podívat a navazovat nové obchodní kontakty.

Jaroslava Pongratz zodpovídá některé nejčastější dotazy od firem a živnostníků:

Od roku 2016 jste manažerkou kontaktních sítí pro Bavorsko a ČR u Evropského regionu Dunaj-Vltava zodpovědná za kooperaci bavorských a českých firem. V jakých oblastech můžete podnikům pomoci?

Podporuji české a dolnobavorské společnosti při navazování nových přeshraničních obchodních vztahů. Mohou se na mne obrátit firmy všech odvětví, pokud hledají nové dodavatele, obchodní partnery a zákazníky v sousední zemi, popř. pokud si chtějí přeshraničně vyměnit zkušenosti a informace k určitému tématu. Zaměřuji se především na malé a střední podniky, nicméně jsem již i pro řadu velkých firem zprostředkovala nové kooperace.

Společnosti podpořím převážně v rámci prvotního kontaktu. V současné době disponuji v mé kontaktní sítí velkým počtem firem a dokáži velmi dobře posoudit potřeby společností v našem příhraničním regionu. Vím, která firma co nabízí a co potřebujeme a mohu tak pomoci při hledání správného obchodního partnera.

K další mé činnosti patří podpora technologického transferu mezi Českou republikou a Dolním Bavorskem a vytváření přeshraničních sítí a rozšiřování stávajících.

Krom toho zpracovávám nejrůznější rešerše pro české firmy, výzkumná zařízení, klastry a další organizace v Dolním Bavorsku a obráceně pro dolnobavorské instituce v ČR.

Podstatnou část mého působení tvoří také organizace bavorsko českých firemních akcí s cílem nabídnout společnostem přeshraniční platformu, díky níž mohou osobně navázat nové kontakty

Veškeré mé činnosti jsou pro všechny české i bavorské firmy zdarma.

Zmínila jste bavorsko-české akce, 18.10.2022 se koná již 5. Bavorsko-český den pro firmy, můžete akci přiblížit?

Bavorsko-český den pro firmy je etablovanou platformou pro přeshraniční a mezioborová propojení a nové kooperace, z níž vzešlo již mnoho úspěšných obchodních vztahů. Letos se koná 18. října od 15:00 hodin již pátý ročník. Je to veletrh, kterého se mohou zúčastnit české a bavorské firmy všech odvětví a velikostí. Na začátku bude blok přednášek, který je letos věnován finančním instrumentům, podnikovým investicím a individuálním strategiím financování, které jsou na obou stranách hranice v některých případech odlišné. Následně se bude konat Bavorsko-česká burza firem, což je představení českých a bavorských firem. Společnosti, které se zúčastní jako výstavci, budou mít na místě připraven stolek, kde mohou svoji firmu prezentovat. Akce se mohou zúčastnit dále také vysoké školy, výzkumná centra, klastry a jiné organizace.

Den pro firmy se koná záměrně pouze jeden den, aby bylo možné firmy podpořit navázat v krátkém čase efektivně nové kontakty a obchodní vztahy.

Není ani nutné ovládat jazyk druhé země, neboť všechny přednášky jsou simultánně tlumočeny a tlumočníka je možné využít i pro jednotlivé bilaterální rozhovory. Společnosti mají též možnost mi dopředu poslat dotazník s informacemi o firmě, dála pak, co nabízejí a co hledají a tyto informace připravím dvojjazyčně pro každý stánek. Krom toho budou na místě tabule, kde budou tyto informace centrálně pro všechny společnosti shromážděny a řazení bude dle branží, což umožňuje na místě rychlé nalezení vhodného obchodního partnera.

S každou akcí stoupá také počet výstavců a účastníků, takže den pro firmy je platforma s velkou příležitostí pro navázání nových obchodních vztahů“.

Jak se mohou firmy přihlásit?

Přihlášení je přímo u mne prostřednictvím emailu j.pongratz@euregio-bayern.de nebo telefonicky +49 170 8118194.

Ohodnoť článek

Štítky Česko, obchodní partner, Bavorsko, Evropský region Dunaj-Vltava, Dolní Bavorsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V říjnu se bude konat v Degendorfu další Bavorsko-český den pro firmy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.