Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Praze postaví záchrannou stanici pro zvířata za tři sta milionů

Pražští radní schválili výběr firmy na stavbu záchranné stanice pro volně žijící zvířata v Jinonicích. Tu postaví firma VW Wachal za 315 milionů korun. Cena se oproti odhadované navýšila kvůli zdražení materiálů. Hotovo by mělo být v roce 2024.

Záměr schválili zastupitelé už před rokem a to s cenou 270 milionů korun. Cena od té doby ale narostla kvůli zdražení materiálů.

„Vzhledem k tomu, že si tam hygienici a hasiči dali požadavky na poměrně značné množství různých nerezových klecí kvůli čištění, tak se cena navýšila,“ uvedla na tiskové konferenci náměstkyně primátora Jana Plamínková (STAN).

Stavba by měla začít hned po podpisu smlouvy, ke kterému dojde do tří týdnů. Po dobu stavebních prací bude stanice přestěhována do Ďáblic do zařízení Lesů hlavního města Prahy, které stanici provozují. Dokončeno by mělo být v roce 2024.

„Je nezbytné, aby se stanice přemístila do nových definitivních prostor. Proto to, v čem tam pracují a zachraňují zvířata, je absolutně nedůstojné. Jsou to takové provizorní kontejnery, které se obtížně udržují a vytápějí,“ vysvětlila Plamínková.

V novém areálu budou léčebné voliéry, veterinární ošetřovna, operační sál,jednotka intenzivní péče, přípravna krmiv, izolace, zázemí zaměstnanců, léčebné výběhy i kafilerní sklad.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lesy hlavního města Prahy

Štítky Praha, VW WACHAL a.s., Jinonice, Jana Plamínková, Starostové a nezávislí, Ďáblice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze postaví záchrannou stanici pro zvířata za tři sta milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.