Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Staromáku vznikl Mafiánský sloup. Zdobí ho Babiš, Bém, Janoušek a Rittig

Dnes dopoledne odhalil sochař Jan Padyšák na Staroměstském náměstí v Praze dílo s názvem Mafiánský sloup. Vznik díla iniciovali zástupci koalice Solidarita, kteří tak chtějí upozornit na to, že podle nich jsou na kandidátce koalice SPOLU lidé s vazbami na organizovaný zločin, s historií rozkrádání městských firem a privatizace obecního majetku. Podle Patrika Nachera z hnutí ANO by měla jít Solidarita do předvolební kampaně s větší pokorou.

Mafiánský sloup s Babišem, Bémem, Janouškem a Rittigem

Sloup, který vypadá jako díra do země, doplněný o busty Andreje Babiše (ANO), bývalého primátora Pavla Béma (dříve ODS), Romana Janouška a Iva Rittiga vytvořil sochař Jan Padyšák, podle kterého je dílo reakcí na určité období v životě Pražanů.

„To období, kdy si mafiáni volali s politiky se může klidně vrátit. Strany, které s tímto měly problém, posílají do zastupitelstva opět ty samé lidi, kteří byli při podobném jednání přistiženi,“ uvedl Jan Padyšák v tiskové zprávě.

Lídryně koalice Solidarita Anna Šabatová, která byla u dnešního odhalení díla, kritituje jednání hnutí ANO, které podle ní hraje hru na voliče, protože na jedné straně láká na sociálně orientované sliby a na druhé straně jejich kandidát na primátora Patrik Nacher neskrývá své sympatie k asociálnímu programu ODS. „Lidé mohou lehko naletět. V koalici s ODS jim ANO pomáhat tak, jak dnes slibuje na plakátech, nebude,“ uvedla Anna Šabatová ve vyjádření pro novináře a doplnila, že koalice Solidarita považuje koalici SPOLU a ANO za největší nebezpečí těchto voleb.

„Víc pokory,“ říká Nacher na adresu Solidarity

Jednička kanditáky ANO Patrik Nacher uvedl, že zástupci Solidarity mají podle něj krátkou paměť. „Jestli tu někdo vládl dlouho a jestli se tu někomu říkalo betonář, protože měl nejlepší vztahy s developery, tak to byla ČSSD,“ řekl redakci Pražské Drbny Patrik Nacher.

„Vyzval bych nejen Solidaritu, ale i ostatní menší subjekty, které jdou do voleb, aby do volebních kampaní dávali trochu víc pokory. Všimněte si, že my, byť máme kolem dvaceti procent, tak podobná stanoviska o tom, že je něco hrozba nebo v podobném duchu, nevypouštíme. Je zajímavé, že je slyšíme od subjektů, které se třeba ani nedostanou nad pět procent. Měli by být pokornější a soustředit se na svůj program a oslovování svých voličů,“ doplnil Nacher.

Podle Miroslava Dvořáka (ČSSD), který je dvojkou na kandidátce Solidarity, nejsou lidé na kandidátce SPOLU důvěryhodní. „Sociální demokracie, se na rozdíl od SPOLU, poučila ze svých chyb. Sestavila kandidátku z lidí, kteří jsou zárukou toho, že budou jednoznačně držet koaliční program, včetně našeho společného etického kodexu. Solidarita bude v Praze sloužit lidem a ne kmotrům,” uvedl v tiskovém prohlášení Miroslav Dvořák.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Pavlovič, Solidarita

Štítky Mafiánský sloup, Staroměstské náměstí, solidarita, Praha, sloup, koalice, Patrik Nacher, ANO 2011, Andrej Babiš, Pavel Bém, Roman Janoušek, Ivo Rittig

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roman Dlouhy

Tohle nemůže dělat dobrotu. Možná si tím někdo vyléčí bolístky na duši, ale jinak to akorát ještě víc rozdělí společnost. Já když někde zvěčním sochu Václava Havla podepisujícího Dopis osmi, který Bushovi mladšímu a Blairovi posvětil populační katastrofu Iráku a následný vzestup Islámského Státu, taky tím akorát spoustu lidí naštvu a to nechci. Nechci zbytečně přilévat do kotle už tak rozdělené společnosti. Ale někdo si prostě nemůže pomoct.

Úterý, 20. září 2022, 15:27Odpovědět

Melánie Hiralová

Velmi by mne zajímalo, kdo tohle na historickém náměstí povoluje? Když se řešil Mariánský sloup, tak to bylo takových komplikací ..... a když to je nějaká špína, tak to jde vše bez problémů! Kdo nám to tam na Magistrátě sedí? Co to je za člověka a kdo mu dal kompetence ?Lidi proboha myslete, komu dáte za pár dní při volbách svůj hlas!

Úterý, 20. září 2022, 09:21Odpovědět

Na Staromáku vznikl Mafiánský sloup. Zdobí ho Babiš, Bém, Janoušek a Rittig  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.