Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hřib se vyfotil s menstruačním kalíškem. Prokop se mu vysmál, že trpí PMS

Opoziční zastupitel a předseda pražského ANO Ondřej Prokop, který vystupuje dlouhodobě kriticky vůči koalici, která je ve vedení města, se dnes ráno na sociálních sítích pokusil zesměšnit primátora Prahy Zdeňka Hřiba (Piráti). Ondřej Prokop na Twitteru napsal, že Zdeněk Hřib je na jednáních zastupitelstva nepříjemný, protože má premenstruační syndrom.

„Teď už jsem pochopil, proč je Zdeněk Hřib na zastupitelstvu tak nepříjemnej! On trpí PMS,“ napsal Ondřej Prokop

Dnes ráno pražský primátor Zdeněk Hřib nasdílel na svůj twitterový účet fotografii, na které drží menstruační kalíšek od přední české designérky Anny Marešové, která je mimo jiné autorkou tramvaje T3 Coupé. „I věc běžné potřeby, jakou je pro ženy menstruační kalíšek, může být funkční, designová a díky opakovanému použití zároveň udržitelná. ECO Laboratoř budoucnosti na Mariánském náměstí vystavuje designové výrobky právě z hlediska jejich šetrnosti k přírodě. Stavte se podívat,“ napsal Hřib k fotografii, kterou pojal jako pozvánku na výstavu českého udržitelného designu. Ta se koná u příležitosti českého předsednictví v Radě Evropské unie.

Hřibův post o několik chvil později sdílel opoziční zastupitel za ANO Ondřej Prokop s výsměšným popiskem. „Teď už jsem pochopil, proč je Zdeněk Hřib na zastupitelstvu tak nepříjemnej! On trpí PMS,“ napsal Ondřej Prokop k příspěvku.

PMS neboli premenstruační syndrom je název pro soubor příznaků, kterými trpí ženy před a v průběhu menstruace.

„Přeju mu, aby měl příležitost se dovzdělat v těchto oblastech, o kterých toho zatím zřejmě příliš neví,“ říká Hřib

Naše redakce Prokopa konfrontovala s reakcemi okolí na jeho jednání. Ty jsou v posledních týdnech velmi kritické, on sám však ve svém nejnovějším vyjádření problém nevidí. „Pan Hřib se čtyři roky chová na jednáních naprosto nepřijatelně směrem k opozici, nejen ke mně. Nemyslím si, že moje glosa je agresivní. Třeba si to díky tomu uvědomí a zkusí se na další, poslední jednání v září polepšit. To bych si přál,“ odpověděl redakci Pražské Drbny Prokop.

Pražský primátor vidí za Prokopovým vyjádřením jen jeho neznalost. „Menstruační kalíšek je věc, která mnoha ženám usnadňuje život, šetří jejich peníze i životní prostředí. Měl jsem za to, že už dávno nejde o tabu. Poznámky pana Prokopa o PMS vypovídají především o něm samotném. Přeju mu, aby měl příležitost se dovzdělat v těchto oblastech, o kterých toho zatím zřejmě příliš neví,“ řekl pro naši redakci Zdeněk Hřib.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto koláž Drbny

Štítky menstruační kalíšek, Hřib, Prokop, Praha, Zdeněk Hřib, premenstruační syndrom, primátor hlavního města Prahy, ANO 2011, Česká pirátská strana, Twitter, Anna Marešová, Evropská unie, Mariánské náměstí (Praha)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hřib se vyfotil s menstruačním kalíškem. Prokop se mu vysmál, že trpí PMS  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.