Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pražské centrum pro uprchlíky překročilo kapacitu. Uprchlíci míří do jiných měst

Nápor na pražské středisko pro uprchlíky z Ukrajiny, kterou napadlo Rusko, v sobotu dál rostl. V pátek centrum odbavilo 2600 uprchlíků, v sobotu přes 3000. Část uprchlíků z Prahy dnes převezme k registraci Hradec Králové, aby se pražskému centru ulehčilo. „Včera bylo v asistenčním centru pomoci v Praze odbaveno 3017 osob,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Pražské středisko odbavilo 8567 uprchlíků

Právě do Prahy nebo Středočeského kraje míří většina běženců z Ukrajiny. Pražské středisko, které slouží i pro Středočeský kraj, odbavilo od začátku bojů celkem 8567 uprchlíků.

V asistenčním centru v Praze za sobotu odbavili další stovky lidí. „Pro 195 bylo zajištěno ubytování. K registračnímu procesu na jiná centra v České republice bylo převezeno 119 osob,“ pověděl Martin Kavka. Původní informace uváděly, že středisko v Kongresovém centru na Vyšehradě, kam se registrace uprchlíků přesunula v pátek z Městské knihovny, má kapacitu 2000 lidí.

Autobus královéhradeckých hasičů

Dnes ráno vyjel do Prahy autobus královéhradeckých hasičů, který vyzvedne v Praze některé Ukrajince a převeze je k registraci do Hradce Králové. „Je to především proto, aby se zmírnil přetlak na centrum v Praze," řekla mluvčí královéhradeckých hasičů Martina Götzová.

V královéhradeckém centru v současnosti podle ní není problém se zvládáním registrací běženců. „Zpočátku startu KACPU (Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině) převyšoval zájem o registraci denní kapacitu. Teď, když fungujme v režimu 24 hodin/sedm dní v týdnu, se už daří odbavit všechny občany Ukrajiny, kteří se k nám dostaví," doplnila Götzová.

On-line: Invaze Ruska na Ukrajině

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS hl. m. Prahy

Štítky Ukrajina, Rusko, migrace, boje, Praha, Královéhradecký, uprchlíci, uprchlík, Hradec Králové, Martin Kavka, Středočeský kraj, Česko, Vyšehrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražské centrum pro uprchlíky překročilo kapacitu. Uprchlíci míří do jiných měst  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.