Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Podpisy pro Babiše na Hrad prý sbírá „za občany“. Od hnutí ANO ale dostal 60 tisíc za kampaň

Miloslav Ondra, který začal – údajně v rámci své občanské iniciativy – sbírat podpisy pro prezidentskou kandidaturu Andreje Babiše, pomáhal hnutí ANO už před říjnovými volbami. Podílel se na volební kampani poslance Patrika Nachera v Praze. „Byl tam, stavěl stánky, pomáhal, rozdával, hlídal,“ potvrzuje Nacher. Za to zaplatilo ANO Ondrovi celkem 60 tisíc korun.

Tento text byl původně publikován na portále Hlídací pes.

„Bylo to za služby, bezpečnostní služby, ochrana mítinku,“ popisuje Miloslav Ondra, za co jeho firma All Security CZ hnutí ANO fakturovala nejprve 40 a poté 20 tisíc korun.

Platby pro společnost All Security CZ na volebním účtu hnutí ANO. Foto: HlídacíPes.org

Nic bližšího už ale muž, který začal v Praze sbírat podpisy pro prezidentskou kandidaturu Andreje Babiše, a petiční stánky chce rozšířit i do dalších českých měst, ke své práci pro ANO říct nechce.

Nacher: Nemohl to dělat zadarmo

„Jsem bezpečnostní analytik, věnuji se i ochranné službě, takže to bylo součástí toho,“ říká k transakcím na volebním účtu ANO s tím, že „není členem politické strany“ a že „tam je všechno dáno dle zákona“.

Platby pro společnost All Security CZ na volebním účtu hnutí ANO. Foto: HlídacíPes.org

Sdílnější byl poslanec za ANO a lídr hnutí v říjnových parlamentních volbách v Praze Patrik Nacher, k němuž se Ondra na svých sociálních sítích hlásí.

„On nám pomáhal v kampani, to nebylo jenom zajištění mítinku, to byl prostě celý servis. Mně pomáhal jako lídrovi a tudíž v celé té pražské kampani. Chtěl jsem, aby byl transparentně uvedený, protože byl aktivní. Tedy aby měl smlouvu, protože takhle o tom mluví volební zákon. On není člen, takže to nemůže dělat zadarmo,“ vysvětluje Nacher, podle kterého bylo hnutí ANO v kampani opakovaně napadáno.

Krátce před volbami například na jednom z Nacherových mítinků někdo odpojil elektřinu a vyfoukl skákací hrady připravené pro dětské návštěvníky.

Když se nyní novináři Miloslava Ondry ptali, kdo za jeho petiční akcí pro Babiše na Hrad stojí, jakékoli spojení s hnutím ANO odmítl: „To je moje osobní iniciativa. Není za tím ANO ani pan Nacher. Já pana Babiše ani oficiálně neznám,“ citoval Ondru server Seznam Zprávy.

Filantrop a Babišův fanoušek

Ve stejném rozhovoru také tvrdil, že „už ukončil podnikání a věnuje se filantropii a dobročinnosti“. To je však v rozporu se zmíněnými platbami v celkové výši 60 tisíc korun, které hnutí ANO poslalo na účet firmy All Security CZ, v níž Ondra stále figuruje jako jednatel i jediný společník.

Miloslav Ondra také pro Seznam tvrdil, že přímo s Andrejem Babišem komunikoval jen jednou. Premiér mu prý letos pomohl sehnat testovací sady, když Ondra organizoval testování lidí bez domova před pražským Hlavním nádražím. V rozhovoru se také nijak netajil sympatiemi k Babišovi.

Sám Babiš se ke své možné prezidentské kandidatuře vyjádřil v listopadu na Facebooku: „Všichni se na to ptají. Tak mě snad napadlo, že kdyby lidi začali sbírat petiční archy a posbírali by dost podpisů… Ale nechci předjímat, uvidíme, teďka to fakt není téma,“ řekl premiér v demisi.

Za deset dní poté se na pražském Andělu objevil zmiňovaný petiční stánek Miloslava Ondry.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook.com/AndrejBabis | Zdroj hlidacipes.org

Štítky Praha, ANO, podpis, prezident, Andrej Babiš, kandidatura, ANO 2011, Patrik Nacher, platba, Seznam.cz, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podpisy pro Babiše na Hrad prý sbírá „za občany“. Od hnutí ANO ale dostal 60 tisíc za kampaň  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.