Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

PirSTAN: Necháme lidem v peněženkách víc peněz!

PR článek

Raketově rostoucí inflace, zdražování všeho od bydlení až po oblečení. To je česká realita. Dopadá a ještě více dopadne zejména na lidi, kteří musí vyjít s menší sumou peněz. Proto Piráti a Starostové navrhují valorizaci slevy na dani z příjmu. Jinými slovy vyšší čistou mzdu pro všechny.

Vyšší čistý příjem

„Stát musí vyjít vstříc lidem, kteří nemají tak vysoké příjmy. Systémovým a nejjednodušším řešením je navýšit slevu na dani o inflaci. Tedy o procento, které pokryje zvyšování cen,“ vysvětluje předseda Pirátů Ivan Bartoš. „Podařilo se prosadit, že příští rok bude tato sleva téměř 31 000 korun ročně. My teď chceme, aby se navíc ještě valorizovala o inflaci. To znamená, že pokud bude inflace kolem 4 %, stát vrátí lidem 32 000 korun. Tedy v měsíční čisté mzdě to je zhruba 2700 korun navíc,“ vypočítává šéf Starostů Vít Rakušan. „To by mělo lidem pomoct s vyššími životními náklady, které rostou kvůli rychlému zdražování,“ dodává.

Spravedlivé a jednoduché řešení

Takový způsob pomoci lidem je jednodušší a spravedlivější, než s jakým přišla vláda. Ta totiž navrhuje vydávat nízkopříjmovým rodinám jakési „energetické vouchery“. Potíž je v tom, že není jasné, kdo a za jakých podmínek by na úlevy dosáhl. „Valorizace slevy na dani na poplatníka je mnohem spravedlivější a jednodušší řešení, protože se promítne do příjmu všem. Bez náročné administrace, vyplňování jakýchkoliv dotazníků a úředníků, kteří by je zpracovávali. Lidem se prostě sníží daň a zůstane jim v čisté výplatě více peněz,“ vysvětluje Bartoš. „Není se třeba obávat, že by tohle přilepšení lidem výrazně zhoršilo situaci státního rozpočtu. Inflace totiž vede k vyššímu výběru DPH z produktů a služeb,“ doplňuje Rakušan. 


Zadavatel: Piráti a Starostové, zhotovitel: Beefbrothers

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Piráti, Starostové, PirSTAN, volby, Rakušan, Bartoš, peníze, Piráti a Starostové, daň, inflace, Česká pirátská strana, Starostové a nezávislí, Ivan Bartoš, Vít Rakušan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PirSTAN: Necháme lidem v peněženkách víc peněz!  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.