Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Praha 10 změnila bytovou politiku. Pomůže lidem v nouzi

Městská část Praha 10 provedla změny ve své bytové politice. Ty poskytují nové možnosti lidem v závažné nouzi, kteří si budou moci například pronajmout i obecní byty. Sociální pracovníci se s lidmi v nouzi snaží pracovat individuálně a těm, kteří to potřebují, poskytují sociální péči.

Změny bytové politiky v Praze 10 umožňují lidem v závažné nouzi pronajmout si i obecní byty. Bylo zřízeno kontaktní centrum bydlení, které zprostředkovává jak informace o možnostech bydlení, tak případnou pomoc sociálních pracovníků. U nových nájemců obecních bytů může být na základě předchozích šetření zajištěna sociální pomoc v odpovídající intenzitě.

Kontaktní centrum má pomoci i s podáváním žádostí o nájemní bydlení v bytech městské části Prahy 10. „Sehnat byt je v dnešní době složité. My měli štěstí a našli byt ve Strašnicích. Iniciativa městské části je chvályhodná, lidem v nouzi by se mělo pomáhat. Sami to jako původem cizinci známe moc dobře,“ řekla obyvatelka Prahy 10 Akmara Temirová.

Podle Matěje Hona z Platformy pro sociální bydlení byly přijaty nové zásady pronajímání bytů a změnil se i způsob práce bytové komise. „Byla zintenzivněna účast sociálního a bytového odboru na tvorbě bytové politiky i jejich vzájemná kooperace,“ dodal Hon. V rámci úprav začal fungovat i Odbor bytů, který po dvou nezaplacených nájmech informuje Odbor sociální a ti mohou včas pomoci nájemníkům zvládnout krizovou situaci a předejít tak nekontrolovatelnému růstu dluhu.

Praha 10 se spojila s Platformou pro sociální bydlení. „Desítka“ začala s touto organizací spolupracovat v souvislosti s iniciativou na ukončování bezdomovectví,“ uvedl mluvčí Prahy 10 Jan Hamrník.

Sociální odbor se od roku 2019 snaží lépe zmapovat rodiny v závažné bytové nouzi. Jedná se tedy o lidi bez bytu, v ubytovnách a azylových domech. Skrze to lépe poznávají konkrétní rodiny a předběžně hodnotí jejich šance na získání obecního bytu.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook MČ Praha 10, Facebook Platforma pro sociální bydlení

Štítky Praha 10, reforma, bezdomovectví, bytová politika, Praha, politika, městská část, bydlení, Strašnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 10 změnila bytovou politiku. Pomůže lidem v nouzi  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.