Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

V metru a prostřednictvím sirén budou znít nahrávky ze soudního procesu s Miladou Horákovou

V pátek několikrát zazní v pražském metru a prostřednictvím elektronických sirén zvuková koláž autentických nahrávek ze soudního procesu s Miladou Horákovou. V souvislosti s výročím 70 let jejího úmrtí vznikla občanská iniciativa Milada 70: Zavražděna komunisty. Praha iniciativu podpořila právě formou nahrávek.

Tento týden je zasvěcený Miladě Horákové. Kromě pietních akcí a filmového festivalu zazní v pražských sirénách a metru zvuková koláž autentických nahrávek ze soudního procesu s touto političkou. Na desítkách významných budov budou po téměř dva týdny vyvěšeny velkoplošné vizuály s portrétem Milady Horákové a titulkem: „Zavražděna komunisty.“

Filmová přehlídka i pietní akce. Tento týden si Praha připomíná Miladu Horákovou

Praha si tento týden bude připomínat 70. výročí úmrtí Milady Horákové. V pátek 26.6 se uskuteční několik pietních akcí a například v holešovickém kině BIO OKO běží filmová přehlídka věnovaná snímkům s tematikou zločinů komunismu.

Podle předsedy klubu Spojené síly pro Prahu Jiřího Pospíšila se Milada Horáková stala symbolem odporu proti totalitním režimům. „Na její oběť nesmíme nikdy zapomenout,“ okomentoval nadcházející výročí.
„Je naší povinností její příběh připomínat a bránit ho před těmi, pro které je i dnes pravda nepohodlná,“ uvedl primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib.  Nahrávka by měla být odvysílána celkem třikrát v následujících časech: 10:35, 12:35, 14:35.

K iniciativě se může připojit každý občan a může tento týden před 27. červnem, tedy datem úmrtí Milady Horákové, vyvěsit černý prapor na uctění její památky. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Praha, Milada Horáková, výročí, sirény, metro, soudní řízení, Jiří Pospíšil, Spojené síly pro Prahu, Zdeněk Hřib

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V metru a prostřednictvím sirén budou znít nahrávky ze soudního procesu s Miladou Horákovou  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.