Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Opozice na Praze 4 si vyžádala mimořádné zasedání. Chce odvolat starostku Michalcovou

Zastupitelé Prahy 4 se sejdou na mimořádném zasedání, které si vyžádala opozice. Jednání se bude konat 27. května. Opozice na něm chce projednávat mimo jiné odvolání starostky Ireny Michalcové (ANO), výdaje městské části v období pandemie koronaviru nebo odvolání členů školských rad. Vyplývá to z pozvánky na jednání zastupitelů zveřejněné na internetových stránkách radnice. Opozice se chtěla těmito tématy zabývat na zasedání minulý týden, na program jednání ale nebyly materiály zařazeny.

Neúspěšné odvolání na konci loňského roku

Žádost o svolání mimořádného jednání podepsalo všech 22 opozičních zastupitelů ze pětačtyřicetičlenného sboru. Odvolání starostky je v návrhu programu jednání zařazeno jako první bod jednání. Opoziční zastupitelé se starostku neúspěšně pokusili odvolat již na konci loňského roku.

Opozice si rovněž stěžuje na hospodaření radnice v době pandemie, způsob zadávání veřejných zakázek a nákup ochranných a dezinfekčních prostředků. Radnice podle nich nakupovala nevýhodně. Na program jednání je navržen také materiál týkající se fungování městské části nebo nakládání s majetkem.

Odvoláno osm z devíti radních

Zastupitelé z řad opozice svým krokem reagovali na odmítnutí radniční koalice zařadit na program jednání minulý týden v pátek jimi navrhované materiály.

Zastupitelé loni v dubnu odvolali osm z devíti radních včetně starosty Petra Štěpánka (Praha 4 sobě - Zelení a nezávislí), a novou starostkou zvolili Michalcovou. Koalice Pirátů a nezávislých, sdružení Praha 4 Sobě (Zelení a nezávislí) a Společně pro Prahu 4 (STAN, KDU-ČSL a nezávislí) poté přešla do opozice. Do čela radnice se postavily ANO, ODS a TOP 09 s jedním hlasem lidovců.

Autoři | Foto Praha 4

Štítky starostka, odvolání, jednání, Praha 4, Praha, Irena Michalcová, materiál, radnice, ANO 2011, pandemie covidu-19, Petr Štěpánek, ODS, TOP 09, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opozice na Praze 4 si vyžádala mimořádné zasedání. Chce odvolat starostku Michalcovou  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.