Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Poslanec Milan Wenzl se ocenil čestným občanstvím Prahy 15. Hlasoval sám pro sebe

Bývalý starosta a nynější zastupitel Prahy 15 Milan Wenzl (ANO) se stal čestným občanem své městské části. Zajímavostí je, že rozhodující hlas pro ocenění svojí vlastní osoby dodal sám Wenzl. Nikomu ze zastupitelů Prahy 15, ani současnému starostovi Michalu Fischerovi (ODS), nepřišlo zvláštní, že Milan Wenzl už občanem Prahy 15 dávno je. Podle webu Kverulant.org jde navíc o „přeborníka v nechození do práce v souběhu s inkasováním platu a poslaneckých náhrad“.

Wenzl hlasoval sám pro sebe, aby se stal čestným občanem

Web Kverulant.org informoval o tom, že ve středu 6. prosince se poslanec Milan Wenzl stal novým čestným občanem Prahy 15. Jeho ocenění nezkazil ani fakt, že už občanem Prahy 15 je, ani to, že rozhodující hlas pro své ocenění dodal sám bývalý starosta a nynější zastupitel městské části Wenzl.

Zastupitelé vybírali čestného občana ze svých řad a na čestné občanství navrhl Wenzla současný starosta Michal Fischer (ODS). Pro jeho zvolení hlasovala nejtěsnější možná většina šestnácti koaličních zastupitelů (ODS, TOP 09, ANO, NEZ, SPD).

Wenzl jako odpuzující ukázka mizérie současné české politiky

Web Kverulant.org Wenzla označil za odpuzující ukázku mizérie současné české politiky a přeborníka v nechození do práce v souběhu s inkasováním platu a poslaneckých náhrad. Wenzl se totiž od listopadu 2021 do začátku září 2023 nezúčastnil ani třetiny jednání ve sněmovně, zúčastnil se 49 jednacích dnů ze 156. Inkasoval však plat ve výši 102 tisíc korun měsíčně a poslanecké náhrady.

Milan Wenzl přišel po zvolení v říjnu 2021 do Sněmovny pouze na první schůzi v listopadu téhož roku, pak onemocněl a léčil se s leukémií. Přesto, že se neúčastnil ani jednání kontrolního výboru a dvou podvýborů, do kterých se nechal zvolit, čerpal k poslaneckému platu v uplynulém roce poslanecké náhrady. Ty měly být podle Seznam Zpráv převašovat částku 1,7 milionu korun.

Wenzl nezačal do sněmovny chodit ani po nemoci

Za zdravého se Wenzl prohlásil před komunálními volbami na podzim 2022, kdy se znovu postavil do čela kandidátky hnutí ANO v Praze 15. Do sněmovny však ani po volbách nechodil a dál se omlouval ze zdravotních důvodů. Redakci webu Kverulant.org Wenzl sdělil, že poslanecký mandát není vázán na chození do sněmovny a že se zasedání účastnil on-line.

Milan Wenzl figuroval i v korupční kauze v Praze 15, kdy v roce 2015 uzavřel smlouvu s developerem Ekospol o tom, že pokud radnice opatří Ekospolu všechna stavební povolení, dostane za to dva a půl milionu korun. „Obdobnou smlouvu, ale na jiný projekt uzavřel s Ekospolem jeho předchůdce Pavel Klega z ODS. Kverulant to považoval za korupční jednání, na oba podal v roce 2015 trestní oznámení a usiloval o to, aby se touto kauzou policie seriózně zabývala. Bohužel marně,“ píše se na webu.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytl Milan Wenzl

Štítky politika, čestný občan, Milan Wenzl, Praha 15, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslanec Milan Wenzl se ocenil čestným občanstvím Prahy 15. Hlasoval sám pro sebe  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.