Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Radní představili devět měsíců po volbách nové programové prohlášení vládnoucí koalice

Městští radní dnes schválili a představili programové prohlášení. Dokument koalice Spolu, Pirátů a STAN představila po devíti měsících od voleb a téměř po čtyřech měsících od volby vedení Prahy. Vyplývá z něj, že hlavní město chce stavět mateřské, základní i střední školy a dále rozvíjet městský bytový fond.

Primátor Bohuslav Svoboda (ODS) představil Prahu jako město, které je bezpečné, v pohybu, je pro všechny, je kulturní, rozvíjí se, je udržitelné, prosperující, funguje, je majetkově odpovědné, inovativní a je vzdělané a sportovní.

Na dnešním představení programového prohlášení jednotliví radní představili problematiky, které se týkají jejich gescí. Programové prohlášení je dokument zaměřený zejména na další směřování města.

„Stavíme metro D, prodlužujeme tramvajové trati, je tam tramvajový okruh, ale také budeme dále připravoat mnohá trolejbusová spojení, která nám nahradí dieslové autobusy ve městě. Samozřejmě budeme spolupracovat se státem na věcech jako je Městský okruh nebo na železničních spojeních,“ uvedl při představení  dokumentu náměstek primátora pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti).

Náměstek primátora Petr Hlaváček (STAN) zodpovědný za oblast územního a strategického rozvoje hovořil zejména o metropolitním plánu.

Náměstkyně primátora Alexandra Udženija (ODS) dnes po schválení dokumentu řekla, že město další svoje byty prodávat neplánuje, a naopak chce městský fond rozšiřovat a zároveň uvedla, že v rámci sociální oblasti nepřišla dělat revoluci, ale evoluci. „Terénní služba a ambulantní služba jsou klíčové pro to, aby co nejvíce lidí zůstalo ve svém domácím prostředí a na tom budeme dál pracovat,“ řekla.

Vedení Prahy chce zároveň zvýšit výnosy z pronájmů bytů a spolu s městskou příspěvkovou organizací Pražská developerská společnost (PDS) pokračovat v přípravě výstavby nových nájemních bytů.

Podle primátora, v jehož gesci je bezpečnost, je v plánu rozšíření sítě center pro závislé, která jsou po zrušení centra v Praze 5 v metropoli jen dvě. „Narkoman nikdy nebude na okraji Prahy, ten bude vždycky v centru, kde se dá něco najít, kde se dá něco zcizit a kde se prostě ztratí v tom davu," uvedl k problematice drogově závislých primátor Bohuslav Svoboda (ODS). Udženija později upřesnila, že kontaktní místa budou vznikat, ale ne násilím vůči městským částem.

Ohodnoť článek

Foto Ivo Spisar

Štítky správa, byty, školy, sociální, zdraví, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radní představili devět měsíců po volbách nové programové prohlášení vládnoucí koalice  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.