Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Organizátoři festivalu Metronome Prague podpoří Ukrajinu dnešním samostatným koncertem

Na pražském Výstavišti v Holešovicích se dnes uskuteční charitativní koncert na podporu Ukrajiny, na kterém vystoupí šest představitelů současné ukrajinské hudební scény. Hlavní hvězdou večera bude zpěvačka vystupující pod svými iniciály NK. Zisk z koncertu půjde na účet charitativní organizace Tvoya Opora.

Akce se koná v předvečer třídenního hudebního festivalu Metronome Prague, který ve čtvrtek zahájí ukrajinská skupina Go_A. Hned první den zahraje australský muzikant a zpěvák Nick Cave se svou kapelou The Bad Seeds. Organizátoři festivalu se rozhodli podpořit Ukrajinu, která od konce února vzdoruje ruské invazi, dnešním samostatným koncertem.

Vedle zpěvačky NK, která má na sociálních sítích více než deset milionů sledujících, na Výstavišti zahraje tříčlenná skupina Kazka, objev ukrajinské verze soutěže X-Factor Mélovin, zpěvák Alekseev, zpěvačka a youtuberka vystupující pod jménem Jerry Heil a elektronické duo Tvorchi.

Koncert nazvaný Ukrainian Freedom Voices podpoří za českou stranu Michael Kocáb nebo Emma Smetana a Jordan Haj.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Metronome Prague

Štítky Ukrajina, hudba, charita, Výstaviště, Praha, koncert, Metronome Festival, Výstaviště Praha, Holešovice, Nick Cave, Jerry Heil, Michael Kocáb, Emma Smetana, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Organizátoři festivalu Metronome Prague podpoří Ukrajinu dnešním samostatným koncertem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.