Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Většina pražských památek bude o Velikonocích otevřená

Většina pražských památek a turistických cílů bude pro návštěvníky otevřená i o Velikonocích. Přístupné ve sváteční dny budou mimo jiné prostory katedrály svatého Víta v areálu Pražského hradu, prohlídkové okruhy na hradě Vyšehrad nebo Staroměstská radnice. Lidé ale musí počítat s upravenou otevírací dobou některých objektů.

Přístupné je i podzemí Vyšehradu

V omezeném režimu bude otevřená katedrála na Pražském hradě. Obdivovat interiéry památky a její výzdobu mohou návštěvníci v sobotu od 9.30 do 17 hodin a v neděli od půl jedné do půl páté. Ve sváteční pondělí bude otevřeno od 9 do 17 hodin, píše Hrad na svém webu.

V běžné otevírací době bude přístupný Vyšehrad. Jeho návštěvníci mohou ve velikonoční dny shlédnout stálou expozici Historické podoby Vyšehradu, aktuální výstavu v Galerii Vyšehrad nebo se projít podzemními chodbami, kde je umístěno šest originálních sousoší z Karlova mostu.

Staroměstská radnice otevírá dřív

Otevřená bude i Staroměstská radnice v centru české metropole. Na Velikonoční pondělí budou navíc prostory radnice otevřené namísto od 11 už od 9 hodin, uvedla Klára Malá, mluvčí městské organizace Prague City Tourism.

Milovníci moderního umění mohou v čase od 10 do 18 hodin navštívit také Museum Kampa. V běžné otevírací době jsou během velikonočních svátků otevřené rovněž objekty Národního muzea. Naopak výstavní prostory Národní galerie budou v pondělí zavřené. Na Velký pátek a o víkendu se lidé mohou vystaveným uměním těšit v čase od 10 do 18 hodin. Instituce to uvedly na svých webech a na sociálních sítích.

V zoo se koná velikonoční krmení zvířat

Praha 3 bude pořádat akci s názvem Žižkonoce, informoval mluvčí třetí městské části Pavel Trojan. Zájemci si v neděli v komunitním centru Vozovna a v Atriu mohou uplést pomlázku, nebo si od dvou odpoledne zahrát tematickou venkovní hru. Praha 6 na Velikonoční pondělí připravila pro milovníky hudby koncert v prostorách Národní technické knihovny. Pod vedením dirigentky Miriam Němcové zazní Carmina Burana německého skladatele Carla Orffa.

Komentovaná krmení zvířat mohou lidé v pondělí od 11 hodin vidět v pražské zoo. Na velikonoční výslužce si budou podle informací na webu zoo pochutnávat žirafy, lemuři či gorily. V nedaleké botanické zahradě v Troji bude v pondělí mimořádně otevřený i tamní skleník Fata Morgana, v němž se nyní koná výstava tropických motýlů. Ve venkovních prostorách zahrady mohou lidé o Velikonocích v čase od 9 do 19 hodin obdivovat rozkvetlé narcisy, tulipány, magnolie nebo azalky, sdělila mluvčí Michaela Bičíková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky zábava, Praha, Velikonoce, turistika, Vyšehrad, Staroměstská radnice, svatý Vít, Pražský hrad, Velikonoční pondělí, Velký pátek, Pavel Trojan, Miriam Němcová, Pražská informační služba, Národní muzeum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Většina pražských památek bude o Velikonocích otevřená  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.