Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nejzajímavější moderní stavby Prahy: Domu Harfa Design Residence s prémiovými byty dominují žluté rámy

Mezi povedenými či často probíranými stavbami se objevila také budova Harfa Design Residence, která byla postavena přímo vedle obchodního centra Galerie Harfa na parcele mezi ulicemi Českomoravská, Ocelářská a Kurta Konráda. Dům nabízí prémiové byty menších velikostí, stavbě dominují doplňky na fasádě.

Dům nabídl prémiové byty a stal se výplní složité trojúhelníkové parcely

Místo bývalé trafostanice se pomalu, ale jistě začalo proměňovat v roce 2018, kdy byla odstartována realizace bytového domu s názvem Harfa Design Residence. Budova, která nabízí krásné byty s nadstandardním vybavením, též posloužila jako výplň volného prostoru mezi ulicemi Českomoravská, Ocelářská a Kurta Konráda. Výstava rezidence byla velmi náročná kvůli omezenému prostoru, které nevyužité prostranství kousek od obchodního centra Galerie Harfa nabízelo.

Tato moderní rezidence je brána jako polyfunkční dům, který nabízí pět komerčních prostorů, 212 bytů a 37 ateliérů. Byty i ateliéry byly navrženy a postaveny spíše v menších velikostech, a to kvůli nynějšímu velkému zájmu o garsonky pro svobodné a mladé osoby. Součástí restaurace, která spadá do komerčních prostorů této stavby, je i patio neboli vnitřní dvůr.

Majitel koupaliště Džbán chce v areálu stavět bytové domy. S nesmyslnými podmínkami nesouhlasíme, říká starosta

Radní Prahy 6 jsou proti výstavbě v okolí areálu Džbán. Usnesli se tak v pondělí na svém zasedání, informoval mluvčí radnice Jiří Hannich. Bytové domy chce na pozemcích v Evropské ulici stavět firma Molepo, která je vlastníkem koupaliště Džbán....

Obyvatelé domu díky chytré stavbě ušetří peníze

Harfa Design Residence nabízí byty s dřevěnými podlahami s podlahovým vytápěním, hliníková okna s perfektní izolací, moderní větrací i tepelný systém. Díky tomu obyvatelé ušetření za vytápění. V domě nechybí ani zabezpečovací zařízení, datové rozvody pro vysokorychlostní internet či rozvody pro digitální kabelovou a satelitní televizi. Majitelé bytů a nájemníci mají k dispozici 137 parkovacích míst, přičemž jedenáct z nich je plně uzavřených.

V chodbách byla položena kvalitní keramická dlažba, pro pohyb po domě poslouží schodiště i čtyři výtahy. Jak už to u rezidencí bývá, tvůrci projektu nezapomněli ani na vstupní halu s recepcí s nonstop provozem. Obyvatelé tak budou mít větší jistotu bezpečí a klidu. V Praze 9 budova vyniká svým neotřelým designem, a to především díky neotřelé fasádě, kterou zdobí žluté obdélníkové rámy fungující v kontrastu s antracitovou barvou říms.

Svislou nosnou konstrukci suterénních pater stavby od společnosti Central Group v čele s architektem Vojtěchem Martínkem tvoří kombinovaný systém obvodových stěn, vnitřních stěn a sloupů. Spodní stavba je koncipována jako vodonepropustná železobetonová konstrukce, jde tedy o takzvanou bílou vanu. Celá budova je postavena jako jeden celek bez objektových dilatací, a to díky technologii postupné betonáže se smršťovacími pruhy. Konstrukční úprava staveb známá jako dilatace má největší význam u tepelně namáhaných míst, mezi které například terasy, balkony a plochy s podlahovým vytápěním.

Kolovraty se konečně dočkají tříd pro osmáky a deváťáky. Výstavbu za 26 milionů by měla nahradit celá škola

Základní škola (ZŠ) v pražských Kolovratech by od září měla mít prostory i pro žáky vyšších ročníků. Městská část nyní v ulici Do Hlinek staví nový dřevěný pavilon se čtyřmi třídami. Do roku 2020 měla ZŠ v Kolovratech jen první stupeň, poté díky...

Architekt Tran Anh Tuan oceňuje, že tato stavba vznikla na místě s těžkými vstupními podmínkami

„Harfa Design Residence je bytový dům s prémiovým bydlením na složité trojúhelníkové parcele mezi ulicemi Českomoravská, Ocelářská a Kurta Konráda. Většina bytů je spíše malometrážní, což lépe reaguje na dnešní, svobodnou společnost, ve které ubývá bydlení pohromadě a přibývá těch, kteří chtějí žít sami. Bytový dům od Central Group vnímám jako povedenou ukázku toho, jak se dnes mohou stavět domy pro bydlení ve stabilizovaných lokalitách s těžkými vstupními podmínkami,” řekl pro Pražskou Drbnu architekt Tran Anh Tuan, kterého na budově též zaujaly především výrazné hliníkové rámy na fasádě.

Ruzyni čeká výstavba nové LDN. Budova za zhruba 290 milionů bude moderní i úsporná

Šestá městská část chystá stavbu nové léčebny dlouhodobě nemocných (LDN). V Ruzyni bude realizován výherní návrh od ateliérů Lennox architekti a Rangherka 5. Nová léčebna má být moderní a zároveň úsporná.

Čtete také:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stavba roku, CENTRAL GROUP a. s. | Zdroj Stavba roku, MB keramika

Štítky stavba, architektura, dům, Harfa Design Residence, byty, komerční prostor, design, Praha, Praha 9, Kurt Konrad, fasáda, pozemek, Českomoravská, Galerie Harfa, Anh Tuấn, Central Group, Vojtěch Martínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejzajímavější moderní stavby Prahy: Domu Harfa Design Residence s prémiovými byty dominují žluté rámy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.