Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Hvězdné léto pod žižkovskou věží odstartuje 30. června premiéra hry s Ivou Janžurovou

Program třetího ročníku Prima Hvězdného léta pod žižkovskou věží nabídne přes šedesát večerních představení a koncertů a osm víkendových dopoledních pohádek. Divadlo Kalich odehraje představení pod žižkovskou věží spolu se spřátelenými soubory. Program Hvězdného léta odstartuje ve středu 30. června premiéra nové inscenace s Ivou Janžurovou v hlavní roli s názvem Pusťte mě ven!

Pusťte mě ven! jako one woman show pro Ivu Janžurovou

Třetí ročník Prima Hvězdného léta pod žižkovskou věží zahájí 30. června premiéra divadelní inscenace s názvem Pusťte mě ven! v hlavní roli s Ivou Janžurovou, a to u příležitosti jejího nedávného životního jubilea. V režii své dcery Sabiny Remundové nastudovala Janžurová francouzskou komedii od Jean-Marie Chevreta, která je napsána jako jedno velké herecké sólo.

Je to one woman show pro maminku Ivu. Je to něžně humorná a svižná hra. Zalíbila se nám a dokázaly jsme vzájemně využít ten pochmurný čas, kdy jsme nemohly pracovat jinde. Zkoušely jsme dlouho a můžu říct, že jsme si to ohromně užily, tedy alespoň já jsem si to užívala,“ řekla na tiskové konferenci herečka a režisérka Sabina Remundová.

Další novinky i převleková hra pro dva herce

Kromě premiéry hry Pusťte mě ven! nabídne program Prima Hvězdného léta pod žižkovskou věží také další novinky. Bude se jednat například o hru Divadla Kalich s názvem Silnice na motivy Felliniho filmu s Barborou Hrzánovou a Radkem Holubem v hlavních rolích. Dále to bude například převleková hra pro dva herce s názvem Dokonalá fraška, ve které se představí Lucie Štěpánková a Ladislav Hampl.

Hvězdné léto nabídne řadu známých tváří

Pondělní tiskové konference, která se uskutečnila pod žižkovskou věží, se zúčastnila řada známých tváří. Kromě Ivy Janžurové a Sabiny Remundové to byla například již zmíněná Barbora Hrzánová, dále Klára Cibulková, Kristýna Frejová, Karolína Neuvirthová či Tereza Kostková. Z herců nechyběl Pavel Zedníček nebo Petr Čtvrtníček. Ten Drbně prozradil, na co se v souvislosti s Prima Hvězdným létem nejvíce těší.

Těším se, že se potkáme s těmi lidmi a budeme si navzájem říkat 'jak je vlastně ten text' no a budu se těšit, že budu se znalostí toho textu nejlepší. Protože my sice hrajeme až v srpnu, ale já už se na to podívám dneska při pauze fotbalu,“ směje se herec Petr Čtvrtníček.

Podle svých slov také na léto mnoho věcí neplánuje. „Člověk si naplánoval tolik věcí, a pak do toho přišla ta pandemie, takže ono se nevyplatí moc věcí plánovat. Budu hrát pod žižkovskou věží, v Divadle na Zábradlí, pak na Hradě Mnoho povyku pro nic. Nemám těch představení moc, asi nějakých dvacet za léto,“ uvedl pro Pražskou Drbnu Čtvrtníček.

V rámci koncertů vystoupí Nohavica, Klus i Havelka

Prima Hvězdné léto pod žižkovskou věží nabídne kromě divadelních her také koncerty. Návštěvníci se budou moct těšit na Jaromíra Nohavicu, Tomáše Kluse, Ondřeje Havelku a jeho Melody Makers či 4TET. Novinkou budou sobotní odpolední pohádky nejen pro děti, které budou zahájeny 3. července. 

Při nepříznivém počasí bude k dispozici zastřešené jeviště

Máme výhodu zastřešeného hlediště, nemusíme tedy rušit kvůli případné nepřízni počasí. Loni se ukázalo, že produkce na vzduchu představují jistotu a bezpečí i pro ty diváky, kteří momentálně nechtějí za divadlem do uzavřených prostor. Zároveň z hlediště vyzařovalo, jak kulturu ke svému životu potřebují. Na tu společnou radost a děkovačky bouřlivější než kdy jindy vzpomínám doteď. Lidi si našli cestu do našeho hlediště okamžitě po povolení kulturních produkcí,“ uvedl producent a majitel Divadla Kalich Michal Kocourek.

Prima Hvězdné léto plánuje Divadlo Kalich až do 17. září. Více informací se lidé dozvědí na stránkách Divadla Kalich ZDE.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky kultura, Praha, léto, žižkovská věž, divadlo, koncerty, Hvězdné léto pod žižkovskou věží, Iva Janžurová, představení, koncert, Divadlo Kalich, premiéra, hlavní role, herec, Sabina Remundová, Petr Čtvrtníček, hlediště, Jaromír Nohavica

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hvězdné léto pod žižkovskou věží odstartuje 30. června premiéra hry s Ivou Janžurovou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.