Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Kasárnách Karlín dnes začíná mezinárodní festival nového cirkusu Cirkopolis

V pražských Kasárnách Karlín dnes začíná letní edice osmého ročníku mezinárodního festivalu nového cirkusu Cirkopolis. Končí 11. června. Festival nabídne dva zahraniční a šest českých souborů. Poprvé se českému publiku představí belgické žonglérské duo Cie Scratch s punkově laděnou performancí Mousse a španělský multižánrový tandem Kolektiv Lapso Cir. Za skly velkého akvária se rozvlní akrobatka Eliška Brtnická. Festival přinese i cestovatelskou premiéru Suitcaseboarding klaunského souboru tYhle a inscenaci Narušení vzdušných akrobatek ze souboru Cirkus Tety.

Letošní osmý ročník festivalu se rozdělil na dvě části. Zimní edici ovlivnila pandemie koronaviru. Za protipandemických opatření se konala na začátku února streamem bez diváků z pražského Paláce Akropolis a představením umělců za sklem v jedné z kobek pražské náplavky.

Letní edici doprovodí výstava snímků pojmenovaná David Konečný na Cirkopolis festivalu, která zachycuje čtyři a půl sezóny festivalu očima fotografa. Vstupné je zdarma.

Tuzemská scéna chce nabídnout svá představení ve venkovní premiéře. Novou klaunskou pouliční grotesku s názvem Bezdéčka uvede uskupení Squadra Sua. Poprvé se pod širým nebem představí Vrány ? pohybová performance ryze dívčího souboru Holektiv. Naživo a poprvé ve venkovním prostoru se uskuteční premiéra žonglérské performance Collection of Sceptical Pleasures umělce Filipa Zahradnického, jehož streamované vystoupení mohli vidět diváci Cirkopolisu na zimním festivalu. Česko-skotské duo Balancealots, které tvoří žonglér Aleš Hrdlička a akrobatka Hannah Lennoxová, uvede představení Link the Click.

Více informací k programu se nachází na stránkách festivalu.Festival pořádá Cirqueon ? Centrum pro nový cirkus a Art Frame Palác Akropolis. Je podpořen víceletým grantem Hlavního města Prahy v hodnotě 495.000 korun pro rok 2021 a ministerstvem kultury.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto CIRKOPOLIS FEST

Štítky zábava, cirkusy, Cirkopolis, Praha, festival, nový cirkus, Karlín, představení, premiéra, pandemie covidu-19, David Konečný, Aleš Hrdlička, Palác Akropolis, sklo, Ministerstvo kultury České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Kasárnách Karlín dnes začíná mezinárodní festival nového cirkusu Cirkopolis  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.