Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

TÝDEN V PRAZE: Letenské soaré, Amélie na střeše a designová výstava

Venku se začalo kabonit a spousta událostí se už nenápadně začala před chladem a deštěm schovávat do interiérů. Užijte si ale poslední zbytky letošního léta na venkovních večírcích, projekcích nebo interaktivních festivalech.

Open House Praha 2020

1. - 6. 9. 2020

Díky festivalu Open House Praha se návštěvníci mohou každoročně podívat do pražských budov, které jsou obvykle oku veřejnosti uzavřené. Zahájení festivalu se můžete účastnit 1. 9. 2020 od 16 hodin v prostorách Kovářovicovy vily na Rašínově nábřeží. 2. 9 se můžete účastnit debaty Jak ožívají prázdné domy, v níž si vyslechnete názory, s nimiž přichází Matěj Velek (ze spolku Pražské centrum, Kasárna Karlín), Martin Louda (z domu Radost), Michal Tošovský (z Pražské tržnice), nebo Petr Zeman. Kompletní program najdete zde.

Prague Design Week 2020

náměstí Republiky 7, 2. - 6. 9. 2020 

Prodejní výstava, na které si můžete nejen prohlédnout, ale také zakoupit výstavní kousky českých designérů. Účastnit se také můžete diskuzí, projekcí a workshopů v rámci tématu designu, vidět ukázky prací a poznat zajímavé osobnosti. Vstupné činí 150 Kč, pro studenty je 100 Kč. 

Retrokino: Amélie z Montmartru (2001) na střeše Veletržáku NGP

Veletržní palác (Dukelských hrdinů 47), 1. 9. 2020, 20:30

Legendární film francouzského režiséra Jeana-Pierre Jeuneta s hudbou Yanna Tiersena, který si našel fanoušky nejen svým prostým, však poutavým příběhem, ale také nezaměnitelným výtvarnem. Amélie je mladá dívka, která pracuje v kavárně a rozhodne se svým jednáním měnit chování lidí okolo sebe. Při starosti o cizí štěstí ale zapomíná na vlastní blaho, což se jí začne připomínat...  Užijte si jednu z posledních letošních projekcí na střeše Veletržního paláce.

Výroční soaré před Okem | 80 let od založení kina

BIO | OKO (Fr. Křižíka 15), 3. 9. 2020, 15:00

Na Letné se začátkem měsíce bude odehrávat velkolepá sešlost zdejších obyvatel, a to v touze uctít existenci zdejšího kina BIO OKO, které slaví osmdesát let od svého založení. Během večera se můžete účastnit rovnou dvou projekcí Kristiána, a to v 16 a 22 hodin. Venku vás během celého večera čeká hudební program. Slavnostně odění návštěvníci v dobovém odění vítáni. 

sLOVEnský večer

Střecha Radost (Winstona Churchilla 2), 5. 9. 2020, 17:00

Borovička, grepovka, tatranský čaj, halušky a kvíz týkající se slovenských reálií. To vás čeká na slovenském večírku na Střeše Radost. Pokud jste slovenské národnosti, můžete s sebou v rámci svého vstupného přivést jednoho kamaráda jiné národnosti zdarma a odprezentovat slovenskou kulturu v tom nejlepším světle. 
 

Ohodnoť článek

Foto Facebook: Retrokino

Štítky kultura, přehled, akce, Praha, střecha, festival, výstava, Michal Tošovský, Petr Zeman, Winston Churchill, Rašínovo nábřeží, Veletržní palác, Kino Oko, Karlín, Amélie z Montmartru

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TÝDEN V PRAZE: Letenské soaré, Amélie na střeše a designová výstava  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.