Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

TÝDEN V PRAZE: Voda už po lučinách nehučí

Během příštího týdne nás budou střídavě navštěvovat sluníčko s deštěm, ale žádné počasí nás neochuzuje o kulturní zážitky. Co vás následující týden čeká?

Vernisáž výstavy: Vlastenecká klimaagitka

Holešovická tržnice (Jateční), 3. 5. 2020, 16:00

Ekobuňka AVU přináší originální výstavu, jejíž vernisáže se můžete účastnit 3. 5 v Holešovické tržnici, v Hale 19, a to v rámci Bienále Ve věci umění. „Voda už často po lučinách nehučí, země je a bude vyschlá. Zničené jsou i lesní porosty. V sadě se už neskví jara květ – meruňky letos umrzly,“ uvádí autorský kolektiv a dodává: „Chceme poskytnout ironický pohled na zastaralý systém, který nereflektuje rychle se měnící realitu. Pokud není vůle ho zrušit, pojďme ho měnit. Nacionalistická ideologie nefunguje, řešení vyžaduje rozsáhlou mezinárodní spolupráci, stejně jako problém sám, má globální úroveň.“

Retrokino: Šakalí léta (1993) na střeše Veletržáku NGP

Letní retrokino na střeše NGP (Dukelských hrdinů 47), 4. 5. 2020, 20:30

Střecha Veletržáku se letos proměnila v úžasné retrokino pravidelně osvěžující komerční vody nabídky kin. Ze zlatého fondu české kinematografie tentokrát vytahuje milovaný muzikál Šakalí léta, který bude s anglickými titulky promítat z 35mm kopie. Tedy z nejlepšího formátu, v jakém můžete vidět film.

Stalin LIVE: Malé zvíře

Stalin (Metronom na Letenské pláni), 5. 8. 2020, 20:00

Tento zvláštní podnik v piedestalu bývalé Stalinovy sochy jistě znáte. Dnes zde sídlí známý bar, který se sezónně otevírá a dokáže roztančit celou Letnou. Nyní ale přichází s něčím zcela neobyčejným. Jakub König vás zde seznámí se svou knihou Zvíře jménem Podzim, která vyšla v roce 2017. Originální autorské čtení bude spojeno s projekcemi a hudebním doprovodem.

Prosecco party na Střeše Lucerny - DRUHÝ DÍL

Střecha Lucerny (Štěpánská 61), 6. 8. 2020, 17:00

Na legendářní střeše Lucerny se pořádají večírky pravidelně. Tentokrát se zde můžete účastnit už druhé Prosecco party. Tímto příjemným nápojem si můžete čtvrtek vylepšit až do 23 hodin. Vstupenka stojí 150 Kč a v její ceně je i jeden Prosecco welcome drink. ČIN-ČIN!

Ohodnoť článek

Foto Facebook "Retrokino na střeše NGP"

Štítky kultura, přehled, akce, Praha, Josif Vissarionovič Stalin, střecha, Pražská tržnice, Jakub König, Letná, Palác Lucerna, Lucern

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TÝDEN V PRAZE: Voda už po lučinách nehučí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.