Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

PRAŽSKÉ LETŇÁKY: Letní kino před Crossem, spojení filmů a elektronické hudby

Multikulturní centrum Cross nabízí středeční promítání v unikátním futuristickém prostředí. Svou polohou, dostupností a počtem míst může návštěva tohoto kina znamenat zajímavě strávený letní večer, který nutně nemusí končit závěrečnými titulky filmu.

Dřevěné lavice, židle a tráva

Venkovní kino u Crossu v pražských Holešovicích dává možnost zhlédnout zajímavé snímky pod širým nebem v obklopení železných futuristických konstrukcí. Pokud chcete ulovit nejlepší místo k sezení, což jsou bezesporu plastové židle, je potřeba přijít půl až tři čtvrtě hodiny před začátkem promítání. To začíná ve 21:30 a pro ty, co nepřijdou úplně s předstihem, jsou připraveny klasické dřevěné lavice. Je možnost si vzít i vlastní deku a sednout si na trávu. Místa je dost, ale lidí také, od čtvrt na 10 je u vstupu dlouhá fronta sahající až na chodník, proto je rozhodně lepší přijít včas.

V kině jsou vítáni psi, toalety jsou uvnitř v klubu a ač podle toho i vypadají, mohly by být horší.
Prostor kina je oddělen železnými zátarasy, které oddělují klub od promítání. Kromě toho, že zabraňují sledovat film lidem, kteří si nezaplatili, tak utváří i určitý pocit domáckosti a uzavřenosti.

Nastávající program kina:
05.08. Kouř (English friendly)
 

Hluk a možnost párty

I když je spojení klubu a venkovního kina dobrý nápad, někomu vyhovovat nemusí. Klub má totiž zahrádku a hluk z ní ruší film. Dá se to překousnout, ale je to otravné. Na druhou stranu lze jít po skončení filmu tancovat až do ranních hodin, a to žádné jiné pražské letní kino nenabízí. Pokud tedy hledáte večer se vším všudy, středeční program v Cross Clubu je ideálním řešením.

 K osvěžení je možné využít venkovní bar a také bary uvnitř klubu. Platí se padesátikorunová záloha za plastový kelímek. Ceny jsou klubové, tedy trochu vyšší. Za malou lahvovou Plzeň zaplatíte necelých 60 korun, za točenou 11 Platan 43 korun a panák tvrdého alkoholu se pohybuje mezi 55 a 70 korunami. K dispozici je i klasické nealko. Z občerstvení jsou k dispozici brambůrky a uvnitř v klubu si lze koupit toasty.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky letní kino, Cross Club, recenze, film, kino, elektronická hudba, Holešovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PRAŽSKÉ LETŇÁKY: Letní kino před Crossem, spojení filmů a elektronické hudby  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.