Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

XINDL X odstartuje kulturní léto na Stezce korunami stromů

PR článek

Stezka korunami stromů Lipno má každé prázdninové úterý prodlouženou otevírací dobu. Pokud chcete zažít romantický západ slunce nebo jeden z chystaných koncertů, neměli byste Lipno vynechat ze svého itineráře.  Hudební léto na Lipně je už tradiční záležitost. Letošní sérii Letní hudební Stezky zahájí XINDL X, a to v úterý 7. července od 20 hodin. Druhou polovinu prázdnin pak uvede VESNA s Patricií Fuxovou.

  • Koncerty v červenci a srpnu každé úterý večer
  • Prodloužená otevírací doba Stezky
  • Vstup na koncerty v ceně vstupného

„Koncerty se odehrávají přímo na vyhlídkové věži a jsou v ceně vstupného na Stezku korunami stromů, která má otevřeno v den konání až do 23 hodin. Návštěvníci si tak dostatečně užijí zážitek z osvícené Stezky. Koncert začíná vždy ve 20 a končí ve 22 hodin. Zpět na centrální parkoviště lze dojít pěšky nebo využít noční lanovku či Stezkabus. Poslední jízda lanovky je v 23:15 hodin,“ zmiňuje Olga Kneiflová, tisková mluvčí lipenského areálu.  „Koncertní pódium a hlediště zároveň tvoří 40metrová vyhlídková věž. Diváci si mohou vybrat to nejvhodnější místo a z něho si koncert náležitě užít. Atmosféra je neopakovatelná,“ zve na letní koncerty Kneiflová.

Na večerní Stezku korunami stromů se dostanou úplně všichni. Kromě prodloužené otevírací doby má prodloužený provoz i lanová dráha nebo Stezkabus. Stezka je bezbariérová Vstupenky je možné koupit buď online na e-shopu www.lipnocard.cz nebo přímo na místě v samoobslužných pokladnách na centrálním parkovišti.

O Stezce korunami stromů Lipno
Stezka korunami stromů je unikátní projekt (první stezka svého druhu v ČR), který je citlivě umístěn do šumavské krajiny v okolí lipenského jezera. Během jejího zdolávání mohou návštěvníci vyzkoušet 11 adrenalinových sekcí, interaktivní didaktické zastávky nebo jeden z nejdelších suchých tobogánů v České republice. Z vrcholu 40metrové vyhlídkové věže je nepřekonatelný rozhled nejen po Lipně, ale i jižní Šumavě. Za dobré viditelnosti není problém zahlédnout i Alpy. K pozorování lze využít také směrohled, který digitálně popisuje místa a vrcholky v dohledu. Součástí projektu je také tzv. ptačí stezka – každý návštěvník se na chvíli stává ornitologem a dozvídá se o jednotlivých ptačích druzích mnoho informací. Dřevěné sošky ptáků i jejich budky jsou rozmístěné podél celé Stezky. Na jejím vrcholu jsou speciální ptačí hodiny se zvuky opeřenců. Novinkou letošní sezóny jsou makety šesti ptačích hnízd. Celá Stezka korunami stromů je bezbariérová, a tudíž vhodná jak pro handicapované, tak i pro rodiny s kočárky.
O Království lesa
Rodinné lesní hřiště Království lesa je určeno hlavně dětem. Desítky přírodních atrakcí a herních prvků čekají na vyzkoušení rovnováhy, otestování odvahy nebo prověření znalostí. Obří Královská trampolína, Vesnička pro malé skřítky, Veverčí překážková dráha nebo Hrad statečných rytířů je jen malý výčet atrakcí, které čekají, až je děti prozkoumají a pořádně vyzkouší. Nechybí ani Malá lesní zoo, kde mohou nakrmit malé kozičky nebo si prohlédnout vzácnou kočku divokou. Vše je na dohled od Stezky korunami stromů a lipenského jezera v šumavském lese.

Letní hudební Stezka

2. 7. XINDL X
Známé rádiové i festivalové hity v podání Ondřeje Ládka, alias Xindla X.

14. 7. ANDROMEDA
Dívčí folková kapela z Českého Krumlova.

21. 7. ŽIVULENKY
Harfa, housle & lidové, středověké a židovské písně.

28. 7. NAKED PROFESSORS
Irish style – housle, mandolína, banjo, kytara…

4. 8. VESNA
Dámská kapela zpěvačky a textařky Patricie Fuxové; nominace Anděl za objev roku.

11. 8. BONSAI č. 3
Folkové uskupení z Českých Budějovic.

18. 8. THE GREENS
Vlastní songy i cover verze světových hitů

25. 8. LAKOMÁ BARKA
Dámská folková skupina z Českého Krumlova

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Xindl X, Vodní nádrž Lipno, koruna stromu, koncert, Stezka korunami stromů, Patricie Fuxová, léto, lanová dráha, les, Česko, Český Krumlov, Alpy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

XINDL X odstartuje kulturní léto na Stezce korunami stromů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.