Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

TÝDEN V PRAZE: Výstava deníků a kino v lodičkách

Od pondělí už nemusíte vyjma některých situací vycházet na ulici se zakrytým obličejem. Využijte poslední příležitosti vzít si roušku do společnosti a užijte si Prahu pomalu se probouzející z pandemické kulturní letargie.

M1: Jozef Mrva ml. – Až ti bude třicet, půjdeš k volbám v pyžamu

SKLAD M1 (U Akademie 4), 26. května, 19:00
Osobní výstava autorových deníků obsahujících kresby, básničky a poznámky z pracovních schůzek od roku 2009. "Dlouho jsem chtěl udělat osobní výstavu, vycházející z deníčkových básniček a zápisků, mísící surreálné nápady, frustraci a zdobená písmena. Mám totiž dojem, že tak můžu postihnout deziluzi, o které mám pocit, že je vlastní celé naší generaci." Josef Mrva ml. je umělec, grafik a kurátor. Dokončuje doktorské studium na brněnské FaVU VUT. Po vernisáži je možné navštívit výstavu každé úterý.

Začátek

Náplavka - Rašínovo nábřeží, 29. května, 18:00
Oslavte nově nabytou svobodu pohybu na pražské náplavce tímto velkým gestem, za přítomnosti DJs SLATER a LOSKO a dobrotami ze zero waste bistra. Následující den se můžete účastnit komentované prohlídky Náplavky s komentářem a diskuzí s architektem Petrem Jandou, který Náplavku uvedl do současné podoby.

Kasárna benefičně připíjí na slony - Elephant Gin Night

Kasárna Karlín (Prvního pluku 2), 26. května, od 13:00 do 23:00
Příjemné lze propojit s užitečným. Elephant Gin je benefiční nápoj, z nějž 15 procent zisku  půjde na ochranu slonů proti pytláctví. Ročně umřou tisíce nádherných zvířat vinou ziskuchtivých překupníků se slonovinou. Přispět na bohulibou aktivitu obrany slonů proti tomuto obchodu můžete nejen koupí ginu, ale také přispěním do kasičky.

Petřínský literární večer

Petřínské sady, 28. května, 19:00
Neotřelý způsob literárních čtení v souladu s hygienickými opatřeními. To zní možná fádněji, než tomu tak ve skutečnosti je. Akce začíná srazem u Památníku obětem komunismu, kde se obecenstvo rozdělí na tři skupiny. Tyto skupiny se poté prostřídají u tří autorů, již budou účastníkům předčítat své práce. Jedná se o Jana Těsnohlídka a Kateřinu Válovou. Třetí autor je v jednání.

Pro Samu (Syrská válka s Pavlem Novotným)

Edison Filmhub (Jeruzalémská 1), 31. května, 19:00
Šokující dokument, který byl nominován na Oscara 2020. Novinářka porodí dítě uprostřed válečné zóny. Kontrast beznaděje války a zároveň intimní vzkaz matky dceři, přináši nové experimentální kino Edison. Po projekci následuje debata s Pavlem Novotným, novinářem a odborníkem na muslimský svět.

První kino na lodičkách

Klub Lávka (Novotného lávka 1), 25. května, 21:00
Klub Lávka nabízí projekci filmu Vlastníci. V ceně vstupu je pizza, lodička pro 4 osoby a výhled na nezaměnitelné scenérie Prahy. Film byl natočen podle scénáře pro divadelní hru Společenství vlastníků, jejímž autorem je režisér tohoto díla. Komedie, ve které možná trochu uvidíte sebe i své sousedy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Pražské náplavky

Štítky Praha, kultura, kino, výstava, společnost, náplavka, Pavel Novotný, Jozef Mrva, Petr Janda, Jan Těsnohlídek ml., Ceny Oscar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TÝDEN V PRAZE: Výstava deníků a kino v lodičkách  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.