Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURA V KARANTÉNĚ: Koncerty, čtení i duchovno on-line

Bojíte se, že v karanténě ztratíte kulturní rozhled a zdravý rozum? Stále se rozšiřují možnosti, jak si udržet navzdory opatřením zdravou mysl a kulturní rozhled. Podívejte se, jak můžete svou touhu po kultuře uchlácholit od telefonu nebo počítače.

Moje kino LIVE

(on-line projekce filmu) denně, 20:30
Pražské kino Bio OKO pokračuje ve svých projekcích on-line. Za “vstupné” 100 Kč můžete vidět plnohodnotnou projekci z domova. V následujících dnech kino nabízí v programu například filmy Bílý bílý den, Všichni to vědí, The Florida Project a nedávnou novinku, impozantní dokument o tuzemské divočině Planeta Česko. Celý program Moje kino LIVE najdete zde

#nechodven

(on-line koncerty) denně, 20:00
Iniciativa #nechodven denně přináší on-line koncert. Program je multižánrový a vybere si opravdu každý, od fanoušků pop music až po milovníky klasičtější hudby. Během následujícího týdne můžete vidět a slyšet koncert Endru & Jen Hovorka, Charlieho Slavíka, ale také záznamy již proběhlých koncertů Už jsme doma, Libor Šmoldas Organ Tria, Lenky Dusilové a dalších interpretů.

Čtení na ČRo

Český Rozhlas dlouhodobě poskytuje audioknihy a čtení na pokračování dlouhodobě. Nicméně v době krize mohou přijít vhod a Rozhlas mnohé z nich ještě o měsíc prodloužil k poslechu. Poslechnout si můžete například prózu Jana Němce nebo Václava Erbena, nestárnoucí klasiku bratří Čapků a Boženy Němcové, nebo pohádky čtené známými herci. 

United Live Radio

(mimořádné rádiové vysílání), denně
Mrzí vás zrušené festivaly a koncerty? Některé se pořádají i bez publika. V projektu United Live Radio se spojili pořadatelé největších českých festivalů, jako jsou například Brutal Assault, Pražské jaro, Sázavafest a Metronome. Poslechněte si povídání speciálních hostů a záznamy koncertů napříč žánry.

Bohoslužby akademické farnosti

Mons. Tomáš Halík svými slovy oblažuje národ poměrně pravidelně. Svou službu zaznamenává na internet i mimo karanténu, nicméně pokračuje i během ní, bez přítomnosti věřících. Poslechněte si pravidelná čtení, včetně kázání. Pokud někomu bude duchovna málo, může si poslechnout kázání až deset let zpětně. 

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky kultura, přehled, akce, Praha, koronavirus, karanténa, koncert, kino, Kino Oko, Český rozhlas, The Florida Project, Planeta Česko, Libor Šmoldas, Božena Němcová, Lenka Dusilová, Tomáš Halík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURA V KARANTÉNĚ: Koncerty, čtení i duchovno on-line  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.