Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na Baletním Gala z Národního se tančilo v rouškách. Na jevišti byli vždy maximálně dva tanečníci

Česká televize odvysílala v neděli 12. dubna večer přímý přenos Baletního Gala z Národního divadla s názvem Protančíme tím. Vstupenky se na tento večer neprodávaly, diváci však přesto mohli přispět na dobrou věc.

„Jsme si vědomi přínosu, které divadlo pro společnost vždycky mělo a i nyní v této paradoxní situaci má. Divadlo má přesah, komunikuje, ovlivňuje, je duchovní nadstavbou. Poskytnout emoční zážitek, dávat krásu se snažíme nyní i přes to, že nehrajeme. Chceme povzbudit společnost, která se nyní vyrovnává s řadou potíží – a to nejen přímo zdravotních, ale i psychických a sociálních,“ vyzývají umělci Národního divadla.

Živý přenos gala představení Baletu Národního divadla nebyl jen uměleckým zážitkem, ale také dokumentem o poslání umění a způsobu žití v těžké době. „To je nakonec i poselství, které díky společným chvílím chceme předat – Buďme stateční a neztrácejme naději,“ uvedli před představením umělci.

Představení proběhlo za přísných hygienických opatření. Tanečníci tančili v rouškách a diváci viděli buď sólové výstupy, nebo spolu tančili ti, kteří sdílejí společnou domácnost.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Národní divadlo balet

Štítky balet, Národní divadlo, gala, Praha, divadlo, představení, Česká televize, rouška, vstupenka, tanečník, přímý přenos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Baletním Gala z Národního se tančilo v rouškách. Na jevišti byli vždy maximálně dva tanečníci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.