Počasí dnes18 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Slavnostní zahájení odstartovalo festival nového cirkusu a divadla Letní Letná

Ve středu večer proběhlo zahájení 21. ročníku Mezinárodního festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná. Na zahajovacím představení, které bylo již tradičně zdarma, se představil soubor Akoreacro, který se svým repertoárem ihned pokračuje dál na své turné. Festival Letní Letná potrvá do 1. září a nabídne kromě jednotlivých představení i doprovodný program.

Francouzský soubor Akoreacro se na festivalu představil s produkcí "Nouzové zastavení", která již tradičně zahrnovala kombinací precizní akrobacie, živé hudby a překvapivých scénických prvků. Mezi nejvýraznější momenty patřila akrobacie na návěsu kamionu, hořící klavír či letící superhrdina. Na festivalu důvěrně znáámý soubor Akoreacro tak naplnil svou pověst miláčka diváků na festivalu. 

Tři týdny programu pro malé i velké

Stejně jako minulý rok, kdy zahajovací představení probíhalo nad hladinou jezírka na Letenské pláni, i letos byl o první představení festivalu velký zájem. Festival Letní Letná, který se tradičně koná v Letenských sadech, je jedinou přehlídkou tohoto rozsahu v České republice i okolních zemích. Během necelých tří týdnů přináší to nejlepší z tuzemské i zahraniční scény nového cirkusu, divadla a hudby.

Letná se opět promění na cirkusový areál

Kromě večerních představení nabízí festival bohatý program pro děti, který zahrnuje workshopy, výtvarné a cirkusové dílny, koncerty a další open-air akce. Návštěvníci mohou strávit celý den v příjemném prostředí festivalového areálu, který je vybaven odpočinkovými zónami, stánky s občerstvením a bary. Pro rodiny s dětmi jsou připraveny dva druhy příměstských táborů a zajištěné hlídání během představení, což zajišťuje komfort a zábavu pro všechny generace.

Celý program festivalu včetně informací o prodeji vstupenek najdete na webu festivalu Letní Letná zde.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením festivalu Letní Letná

Štítky Letní Letná, festival, akrobacie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavnostní zahájení odstartovalo festival nového cirkusu a divadla Letní Letná  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.