Počasí dnes32 °C, zítra28 °C
Pátek 30. srpna 2024  |  Svátek má Vladěna
Bez reklam

Divadlo pod Palmovkou uvede první český rapový muzikál. Odehrává se v Libni

Rapovou gangsterku Noc zlomených nehtů o dvou dívkách z Libně uvede v premiéře 20. září Divadlo pod Palmovkou. Text vytvořili podle audioseriálu Sněženky a gangsteři Lenka Veverková, Jan Hanzlík a Tomáš Dianiška, který bude divadelní představení i režírovat. Podle tvůrců půjde o první rapový muzikál, který se v Česku uvede.

Anna a Dáša, dvě kamarádky z Libně, hledají spolubydlícího. „Mezi dudákem, ajťákem a týpkem, co chce v bytě pěstovat trávu, si vyberou nenápadného kluka ze Zlína. Jejich do té doby nudný život se dramaticky změní, když v jeho batohu najdou balík kokainu. Vidina rychlých peněz, splacení dluhů a lepší budoucnosti je zavede přímo do podsvětí, kde potkají i feťačku Katku. Jejich poslední nadějí je maminka s Alzheimerem, která se chystá do televizního pořadu Peče celá země," uvedli tvůrci v anotaci k představení.

Pro divadelní uvedení jej upravili do podoby rapového muzikálu. Texty k rapovým skladbám pro inscenaci napsal Kato (Adam Svatoš), frontman skupiny Prago Union a spoluzakladatel skupiny Chaozz, která zpopularizovala žánr hip hop v České republice v 90. letech. Představení doplní živá kapela.

Nové talenty a dynamická inscenace Inscenace představí nejen stálice souboru Divadla pod Palmovkou, ale také nové mladé talenty, kteří uspěli v hereckém konkurzu v roce 2023," uvedli tvůrci. V inscenaci se představí Kateřina Hrdinová, Lucie Michálková, Jan Teplý nebo Martin Němec.

Premiéru, která je již podle webu divadla vyprodaná, chystá divadlo 20. září, reprízy jsou pak naplánované na 23. září, 4. a 16. října. Režisér a spoluautor Dianiška patří k výrazným divadelním tvůrcům mladé generace, letos získal Cenu divadelní kritiky za nejlepší poprvé uvedenou českou hru, a to za inscenaci Tělo tajné agentky, kterou autor sám režíroval v královéhradeckém Klicperově divadle.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto poskytnuto Divadlem pod Palmovkou

Štítky divadlo, Divadlo pod Palmovkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo pod Palmovkou uvede první český rapový muzikál. Odehrává se v Libni  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.