Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lidé mohou v Praze o Velikonocích navštívit trhy, zoo nebo pražské věže

Na Velikonoce budou moci Pražané navštívit trhy, vyrazit do zoo v Troji, kde bude velikonoční program, nebo do sousedící botanické zahrady. Otevřené budou také některé pražské památky, například Malostranské mostecké věže nebo Astronomická věž v Klementinu.

Na velikonoční svátky mohou lidé navštívit největší pražské trhy, na Staroměstském náměstí najdou návštěvníci 73 prodejních stánků, na Václavském náměstí 27. Zájemcům trh nabídne prodejní stánky s velikonočním zbožím, jako jsou pomlázky, kraslice včetně drátovaných a dřevěných, háčkované dečky, výrobky z proutí, šustí a slámy nebo keramiku. Z pokrmů si pak mohou lidé od trhovců koupit oblíbené české klobásy, perníčky, sladké mazance a beránky, vajíčkovou pomazánku nebo zelené pivo.

Pražané mohou o Velikonocích navštívit také zoologickou zahradu v pražské Troji, která si připravila tematický program. Návštěvníci se mohou těšit například na komentovaná krmení. V pátek 29. března se mohou od 10:00 do 16:00 zúčastnit hry Honba za pokladem - po areálu zoo budou připraveny různé úkoly a otázky, za jejich vyřešení jsou připraveny odměny.

O víkendu pak zoo chystá různé exkurze s průvodci a o Velikonočním pondělí se návštěvníci mohou těšit na setkání u různých druhů zvířat, včetně krmení s velikonočními prvky. Více informací zájemci naleznou na webu zahrady.

O Velikonocích budou také otevřené pražské památky, které má ve správě městská organizace Prague City Tourism. Lidé tak mohou navštívit například Malostranské mostecké věže, Svatomikulášskou městskou zvonici, Astronomickou věž, Barokní knihovnu Klementina nebo kapli Staroměstské radnice.

Podle mluvčí PCT Kláry Janderové bude otevírací doba památek prodloužena, například pražské věže tak mohou lidé navštívit od 10:00 do 19:00. Otevírací dobu objektů najdou lidé na webu PCT. Otevřená bude podle Janderové také Novomlýnská vodárenská věž, která byla přes zimu veřejnosti nepřístupná.

Velikonoce mohou lidé slavit také v Muzeu městské hromadné dopravy, kde si návštěvníci v pátek 29. března budou moci uplést pomlázku nebo vyzdobit kraslice či vyrobit další velikonoční výzdobu. O velikonočních svátcích bude přístupná i Botanická zahrada Praha i skleník Fata Morgana, a to v běžném otevíracím režimu, tedy od 09:00 do 19:00.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Praha

Štítky Velikonoce, program, zoo, věže, trhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé mohou v Praze o Velikonocích navštívit trhy, zoo nebo pražské věže  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.