Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V pražské botanické zahradě proběhnou oslavy patronky vinice svaté Kláry

V pražské botanické zahradě v Troji se budou o víkendu 12. a 13. srpna konat oslavy svátku patronky vinice svaté Kláry. Návštěvníkům nabídnou za úplatu piknikové koše s občerstvením a vínem z místní produkce. Botanická zahrada Praha o tom informovala v tiskové zprávě.

„Jsme jednou z mála botanických zahrad na světě, která se může pyšnit vlastním produkčním vinohradem a kolekcí vlastních vín. Jedinečné klimatické podmínky jižního svahu přímo nad řekou Vltavou jsou ideální pro pěstování vinné révy," uvedl ředitel zahrady Bohumil Černý. „Na víkend máme pěkné vyhlídky, co se počasí týká, a návštěvníci si tak u nás mohou v sobotu i v neděli užít příjemný letní piknik," dodal.

Vinotéka svaté Kláry nabídne piknikové koše s občerstvením a místním vínem. Cena piknikového koše je 790 korun, k tomu je ještě třeba složit vratnou kauci 500 korun na zapůjčený koš, deku a piknikové vybavení. Piknikový koš je třeba rezervovat předem.

V pátek 18. srpna se pak v botanické zahradě uskuteční Den Rulandského modrého a vinotéka připraví degustaci čtyř vzorků této odrůdy vína. O víkendu 16. a 17. září se pak bude konat tradiční vinobraní, kde budou návštěvníci moci ochutnat kromě místní produkce i produkty dalších českých a moravských vinařů nebo burčák.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Botanická zahrada Praha

Štítky příroda, víno, botanická, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pražské botanické zahradě proběhnou oslavy patronky vinice svaté Kláry  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.