Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Praha se rozhodla ulevit obytným čtvrtím. Omezí do nich vjezd vozidel nad 12 tun

Od příštího roku by mohl platit zákaz tranzitu v celé Praze a omezení vjezdu vozidel nad 12 tun v některých oblastech. Opatření se budou týkat převážně vytížených lokalit v Praze 5 a Praze 6. Podle vedení města se s výstavbou části okruhu změnily podmínky, které nyní umožňují metropoli ulevit od zbytečného provozu.

Praha momentálně fungovala podle starých výjimek

Podle náměstka pro dopravu stojí současný systém na starých výjimkách a nedostavěném okruhu. „Chceme chránit zdraví a životy lidí od emisí a hluku kamionů a nasměrovat těžkou tranzitní dopravu na páteřní komunikace, které vedou mimo obytné zóny města. Ulevíme tím například Pražanům na Praze 6 nebo v oblasti Holešoviček,“ uvedl v tiskové zprávě Adam Scheinherr (Praha sobě), náměstek primátora pro oblast dopravy.

Je potřeba aktualizovat všechna omezení

Město plánuje omezit vjezd nákladních aut například do ulic Evropská, Na Radosti, Rozvadovská spojka nebo do části Strakonické ulice. Vedení města spolupracuje s policií a Ředitelstvím silnic a dálnic na více variantách opatření. Tranzit je pro Prahu velmi komplexním problémem. Je třeba ho proto vyřešit do detailu změnou celého systému průjezdu Prahou. „Celý systém zároveň zjednodušujeme, děláme jej transparentní a ubyde i papírování, takže Silniční správní úřad už nebude muset vystavovat výjimky pro jednotlivá vozidla,“ dodal Scheinherr.

Momentálně je v Praze omezen vjezd nákladních aut nad 3,5 tuny do historického centra města a nad 6 tun do širšího centra Prahy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky doprava, omezení, tranzit, Praha, Adam Scheinherr, Ředitelství silnic a dálnic, Silniční správní úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha se rozhodla ulevit obytným čtvrtím. Omezí do nich vjezd vozidel nad 12 tun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.