Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Držitelé parkovacích karet v Praze si budou moci koupit kredit pro návštěvy

Pražští zastupitelé na jednání, které se táhlo od čtvrteční půl deváté ráno do páteční páté hodiny ranní, rozhodli o tom, že držitelé parkovacích karet v Praze budou moci nakupovat takzvaný hodinový parkovací kredit. Jeho prostřednictvím budou moci zajistit parkování pro návštěvy nebo řemeslníky, kteří k nim přijedou.

Zastupitelé za sebou mají noční směnu

Pražští zastupitelé za sebou mají s nadsázkou řečeno noční směnu. Jejich jednání totiž začalo ve čtvrtek v půl deváté ráno, končilo v pět hodin ráno následujícího dne. Jednání zdržovala kauza bývalého radního Petra Hlubučka, který je spojený s korupční kauzou v pražském dopravním podniku.

První bod jednání začali zastupitelé projednávat až kolem osmé hodiny večerní. Zástupci opozice z jednacího sálu odešli v půl třetí ráno, koaliční zastupitelé zůstali na místě, aby další body projednávali až do páté hodiny ranní.

Opoziční zastupitelé odešli ze zastupitelstva v půl třetí ráno. Koalice pak jednala až do pěti

Zastupitelé hlavního města začali jednat ve čtvrtek v půl deváté a skončili po více než dvaceti hodinách dnes v pět hodin ráno. Jednání protáhly body, které se týkaly aktuální kauzy kolem hospodaření dopravního podniku, kvůli které rezignoval...

Držitelé parkovacích karet v Praze budou moci nakupovat hodinový parkovací kredit

Zastupitelé na nočním jednání rozhodli o tom, že držitelé parkovacích oprávnění v Praze budou moci nakupovat takzvaný hodinový parkovací kredit. Cena jednoho hodinového kreditu má být deset korun a postupné zprovozňování schválené novinky má začít od ledna příštího roku.

Zájemci, kteří už mají rezidentní parkovací kartu, si budou moci pořídit stodvacetihodinový kredit za 1200 korun nebo šedesátihodinový kredit za 600 korun. Platit se bude online. Pro fungování kreditu bude nutné rozdělit parkovací oblasti na menší části, do kterých se kredity budou kupovat. Takové menší oblasti už fungují v Praze 5, 8, 9, 10 a 18.

Na parkovném vybere pražský magistrát ročně zhruba půl miliardy korun. Parkovací zóny, jak je známe dnes, se v moderní podobě poprvé objevily v roce 1996 v části Prahy 1, kde se snaha o regulaci dopravy objevila už v roce 1982. Následně byly rozšířeny a fungují v Praze 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 13, 16 a 22.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky automobilová doprava, parkovací karty, parkování, Praha, Petr Hlubuček, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Pražský magistrát, návštěva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Držitelé parkovacích karet v Praze si budou moci koupit kredit pro návštěvy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.