Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Smetanově nábřeží zruší zastávku Národní divadlo. Přesune se k Žofínu

Cestující v pražských tramvajích nebudou moci od pondělí 6. června vystoupit či nastoupit v zastávce Národní divadlo na Smetanově nábřeží. Přesunuta bude totiž nově k Žofínu. Zároveň ale budou lidé moci využít novou zastávku Karlovy lázně ve směru na Staroměstskou, která zde dosud chyběla.

Po úterním kontrolním dni mohu říct, že vše běží podle harmonogramu a v pondělí otevřeme v termínu dvě nové zastávky," uvedl náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě).

Nástupní ostrůvky zastávky Národní divadlo u Žofína pro směr do Podskalí a na Smetanově nábřeží pro směr na Staroměstskou byly od sebe osud vzdáleny zhruba 200 metrů a lidé museli navíc přejít křižovatku nábřeží s Národní třídou a mostem Legií. Nově tak budou ostrůvky pro oba směry naproti sobě.

Zastávka Karlovy lázně zase fungovala pouze pro směr ze Staroměstské k Národnímu divadlu. V opačném směru chyběla a lidé tak museli od divadla dojet až na Staroměstskou. Obě nové zastávky, jak Karlovy lázně, tak Národní divadlo, budou bezbariérové.

Změny v síti zastávek MHD jsou součástí obnovy Smetanova nábřeží, kde jsou opravovány také chodníky a bude vysázeno nové stromořadí. „Na nábřeží momentálně vzniká široká pěší promenáda rychlostí 12 metrů za den, sázíme stromy a jedno z nejkrásnějších míst v Praze konečně brzy získá důstojnou podobu, kterou si zaslouží," řekl Scheinherr. Rozšířen byl chodník u kavárny Slavia a auta jedoucí ke Karlovým lázním jezdí po tramvajových kolejích.

Město v uplynulých letech zkušebně uzavřelo nábřeží od mostu Legií ke křižovatce nábřeží s Divadelní ulicí. Rozšířen byl chodník až k tramvajové zastávce a vznikly zde restaurační předzahrádky. Řidiči museli úsek objíždět Divadelní ulici. Opatření sklidilo kritiku například od magistrátní opozice nebo radnice Prahy 1. V současné době je nábřeží v této části pro auta opět průjezdné.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Technická správa komunikací

Štítky tramvaje, Praha, veřejná doprava, zastávka, rekonstrukce, Národní divadlo v Praze, Slovanský ostrov, Karlovy lázně, Adam Scheinherr, chodník, Praha sobě, Podskalí, Národní třída

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Smetanově nábřeží zruší zastávku Národní divadlo. Přesune se k Žofínu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.