Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muzeum MHD zahájilo sezónu. Celý víkend Prahou jezdí tramvaj z padesátých let

Jízdy tramvají z roku 1952 i otevření stálé expozice desítek historických vozů MHD nabízí zahájení 28. sezony Muzea městské hromadné dopravy v Praze. V lednu ještě návštěvníky čekají třeba večerní komentované prohlídky muzea pro rodiny s dětmi nebo výstava kalendářů s dopravní tematikou.

Historickou tramvají T1 z počátku 50. let jezdí pasažéři celý víkend na lince číslo 2. Až do dnešní půl deváté večer jezdí tramvaj ve dvouhodinových intervalech ze zastávek Sídliště Petřiny a Nádraží Braník. V tramvaji platí běžný tarif Pražské integrované dopravy.

Ve stálé expozici muzea pak najdou zájemci o historii MHD více než 40 vozidel a také modely, fotografie, historické dokumenty, jízdenky či plánky. „Letošní rok přinese spoustu zajímavých akcí, exponátů a výstav. Na své si tak přijdou jak malí, tak velcí členové rodiny, a zkrátka všichni, kteří se rozhodnou strávit příjemné chvíle nahlížením do historie dopravy," uvedl vedoucí jednotky DPP pro historická vozidla Petr Malík.

Například ve čtvrtky 16. a 23. ledna se vždy od 17:15 a 18:00 budou konat Tajemné komentované prohlídky potemnělým muzeem. Na jaře se v muzeu uskuteční 5. dubna sraz automobilových a motocyklových veteránů a koncem dubna připomínka 90 let vlečných vozů. V září se pak budou konat oslavy 145 let městské hromadné dopravy v Praze, které opět doprovodí i jízdy historickými vozy MHD.

Autoři | Foto dpp.cz

Štítky ČR, muzea, MHD, Dopravní podnik hl.m.Prahy, muzeum, městská hromadná doprava, Praha, Muzeum městské hromadné dopravy v Praze, Pražská integrovaná doprava, Braník, Petřiny, výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muzeum MHD zahájilo sezónu. Celý víkend Prahou jezdí tramvaj z padesátých let  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.