Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Na dálnici u Prahy přejel kamion do protisměru. Dva lidé zemřeli, další jsou zranění

K velmi vážné dopravní nehodě došlo dnes dopoledne na 14. kilometru D1 ve směru z Prahy na Brno. Kamion v místě přejel do protisměru, kde došlo k dopravní nehodě, při které zemřeli dva lidé a několik dalších se zranilo. Na místě zasahují záchranáři, hasiči i policisté. Směr na Brno je neprůjezdný, ve směru do Prahy jsou průjezdné dva jízdní pruhy.

Dvě osoby zemřely, další jsou zraněné

U vážné nehody kamionu a tří osobních aut zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému. „Dvě osoby střet nepřežily, další jsou zraněné,“ uvedli na Twiteru policisté.

Jedna osoba s poraněním hlavy a zajištěnými dýchacími cestami byla sanitkou převezena do Vinohradske nemocnice. Druhá osoba s podezřením na zlomenou stehenní kost a pánev byla letecky transportována do motolské nemocnice, třetí osoba s poraněním ramene odjela sanitkou do Thomayerovy nemocnice. „Dvě osoby svým zraněním na místě bohužel podlehly,“ uvedla pro Pražskou Drbnu mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková a dodala, že na místě zasahovala lékařská posádka ze Zbraslavi, jedna z Říčan, dvě posádky rychlé zdravotnické pomoci a letecká záchranná služba z Prahy.

Nehoda komplikuje dopravu na místě

Nehoda komplikuje dopravu na místě. „V současné době je zcela uzavřený směr na Brno,“ uvedl po jedenácté hodině pro Pražskou Drbnu mluvčí středočeských hasičů Jan Sýkora.

„Cizí dopravní nehoda na D1 u Popovic zavřela směr Mirošovice. Linky 401, 402, 406 ve směru z Prahy odkláníme mimo dálnici přes Kamenici. Ve směru do Prahy dochází ke zpoždění na příjezdu na Roztyly,“ píše na Twitteru PID. Kvůli rostoucí koloně pracovníci PID odklonili mimo dálnici i linku 397 z Opatova do Modletic. „Stejné opatření se chystáme uplatnit také na linky 328 a 385 z Opatova do Čestlic,“ doplňuje PID na Twitteru.

Příjezd do města na zastávku Roztyly je opožděn asi o půl hodiny. Na dálnici také podle dopravního podniku uvízly dva autobusy, které vyjely kolem desáté hodiny z Roztyl. Návrat na normální trasu odhaduje dopravní podnik na třetí hodinu odpoledne.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky doprava, úmrtí, dálnice, Praha, Brno, Dálnice D1, Roztyly, Fakultní nemocnice v Motole, Thomayerova nemocnice, Drbna.cz, Jan Sýkora, Opatov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dálnici u Prahy přejel kamion do protisměru. Dva lidé zemřeli, další jsou zranění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.