Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Správa železnic a pražský magistrát vypíší tendr na úpravu hlavního nádraží a okolí

Správa železnic ve spolupráci s pražským magistrátem vypíšou tendr s předpokládanou hodnotou 173,6 milionu korun na úpravy hlavního nádraží a jeho okolí včetně tramvajové trati, která má vést Vrchlickými sady. Správa železnic ve věstníku veřejných zakázek zveřejnila předběžného oznámení o chystaném výběrovém řízení.

„Praha a Správa železnic společně připravují zadávací řízení se soutěžním dialogem na revitalizaci parku Vrchlického sady, rekonstrukci nové odbavovací haly Praha hlavní nádraží spolu s novou tramvajovou tratí Muzeum-Bolzanova," uvedl náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (Praha Sobě).

Všechny plánované projekty by měly vznikat koordinovaně. Revitalizace Vrchlického sadů souvisí se stavbou plánované tramvajové trati z Vinohradské třídy kolem hlavního nádraží do Bolzanovy ulice. Ta povede právě parkem, kteří Pražané přezdívají Sherwood kvůli velké koncentraci lidí bez domova a drogově závislých. Podle loni schválené strategie rozvoje pražské tramvajové sítě by měla trať začít vznikat v roce 2025.

Správa železnic zároveň připravuje rekonstrukci nové odbavovací haly nádraží, na jejíž střeše by podle dřívějších informací měla vzniknout klidová zóna místo současného parkoviště. Práce by měly začít v roce 2023 a trvat zhruba čtyři roky. V plánu je také vybudování přechodu přes magistrálu v ose Fantovy budovy a dispoziční změny v interiéru nové odbavovací haly.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VitVit, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Štítky nádraží, železnice, tendr, opravy, Praha, Správa železniční dopravní cesty, hlavní nádraží, Pražský magistrát, tramvajová dráha, Adam Scheinherr, Praha sobě, Sherwoodský les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správa železnic a pražský magistrát vypíší tendr na úpravu hlavního nádraží a okolí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.