Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Mezi hlavním nádražím a Žižkovem nepojedou tramvaje. Výluka bude i mezi Újezdem a Malostranskou

Cestující v pražské MHD se v sobotu 12. února nesvezou tramvají v úseku od hlavního nádraží na Žižkov. Kvůli opravě kolejí bude obousměrně přerušen provoz v úsecích Hlavní nádraží – Nákladové nádraží Žižkov a Olšanské náměstí – Flora. Výluka začne v 7:30 a skončí v 18:00. Zavedena bude náhradní autobusová doprava X9 a X15. Tramvaje o nadcházejícím víkendu nepojedou ani mezi Újezdem a Malostranskou v centru Prahy.

Pětka pojede přes I. P. Pavlova, Želivského a končit bude na Spojovací

Některé linky čekají změny tras. Tramvaj číslo 5 pojede mezi Jiráskovým náměstím a Nákladovým nádražím Žižkov přes I. P. Pavlova, Želivského a končit bude na Spojovací. Linka číslo 9 pojede ve dvou variantách, kdy část spojů ve směru od Sídliště Řepy pojede z Jindřišské přes zastávku Masarykovo nádraží k Bílé labuti a druhá část pojede z dočasné zastávky Dlážděná jako linka číslo 15 na Kotlářku.

Tramvaj číslo 13 bude ve směru od Čechova náměstí ze zastávky Olšanské hřbitovy prodloužena do zastávky Vozovna Žižkov. Linka 15 bude ve směru od Kotlářky zkrácena do zastávky Dlážděná a dále pojede jako linka číslo 9 na Sídliště Řepy. Linka číslo 26 potom bude mezi Masarykovým nádražím a Želivského odkloněna přes Václavské a Karlovo náměstí na I. P. Pavlova a dále přes Náměstí Míru pojede na Floru.

Praha je tramvajové město, říká pražská Tramvajačka Karolína z Instagramu

Karolína Hubková je pražská řidička tramvají. Mezi širokou veřejností je na Instagramu známá pod přezdívkou Tramvajačka a tramvaje miluje. Jednu má vytetovanou na stehně, ve střešovickém depu se dokonce vdávala. Proč je Praha město tramvají,...

Výluka bude také mezi Újezdem a Malostranskou

Cestující čeká víkendová výluka kvůli údržbě trati také mezi zastávkami Újezd a Malostranská. Provoz bude přerušen od pátku 11. února od 20:00 do neděle 13. února do 23:59. Linky číslo 12, 15 a 20 pojedou mezi zastávkami Anděl a Malostranská po objízdných trasách přes zastávku Zborovská na Jiráskovo náměstí a odtud kolem Národního divadla na Staroměstskou.

Linka číslo 22 a noční tramvaj 97 pojedou mezi Národním divadlem a Malostranskou rovněž přes zastávku Staroměstská. Autobus číslo 194 bude ve směru od Florence zkrácen do zastávky Malostranská.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky MHD, tramvaje, výluka, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Praha, Žižkov, hlavní nádraží, Ivan Petrovič Pavlov, Malostranská, Národní divadlo v Praze, Praha Masarykovo nádraží, Jindřišská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi hlavním nádražím a Žižkovem nepojedou tramvaje. Výluka bude i mezi Újezdem a Malostranskou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.