Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Arogantní řidič v centru Prahy ignoroval předpisy, pak najížděl autem na strážníka

Pražský městský policista řešil situaci, kdy řidič nerespektoval dopravní značení a zaparkoval své auto bez oprávnění v modré zóně. Ještě před příjezdem odtahové služby se k autu dostavil sám řidič, ale situaci příliš nezjednodušil, protože ignoroval výzvu k prokázání totožnosti a posléze na strážníka začal najíždět autem.

Když chtěl strážnít sjistit řidičovu totožnost, ten nastartoval vozidlo a chystal se odjet. Strážník si tedy stoupl za levý zadní blatník, aby byl velmi dobře viditelný ve zpětném zrcátku a zároveň zamezil muži v opuštění místa. „Muž se přesto s vozidlem rozjel a nárazníkem zavadil o nohu strážníka, který z obavy o své zdraví ustoupil. Řidič vycouval a rozjel se do ulice Žatecká,“ popsala mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Žatecká ulice však nebyla průjezdná, a tak byl řidič nucen zastavit před přechodem pro chodce, kde si před jeho vozidlo opět stoupl strážník a přivolal na pomoc autohlídku. „Mezitím se Žatecká ulice uvolnila a řidič se opět rozjel proti strážníkovi. Nakonec řidič vozidlo zastavil,“ uvedla mluvčí.

Své chování řidič vysvětlil tak, že mu strážník bránil v odjezdu a dodal, že u sebe žádný doklad totožnosti nemá. „Pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu byl devětadvacetiletý muž omezen na osobní svobodě a předán státní policii,“ doplnila Seifertová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky řidič, auto, útok, strážník, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Arogantní řidič v centru Prahy ignoroval předpisy, pak najížděl autem na strážníka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.