Počasí dnes31 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

V Podolí nejezdí tramvaje. Provoz tam zastavila nehoda popelářského auta

Mezi zastávkami Podolská vodárna a Dvorce zastavila dnes ráno provoz tramvají nehoda popelářského auta. Byly zde poškozeny tramvajové troleje a došlo tak ke změně provozu pěti linek. Informoval o tom pražský dopravní podnik na svých stránkách a mluvčí pražské policie Jan Daněk. Omezení tramvají by mělo v Podolí trvat do večera.

Popelářské auto se vyvrátilo přímo na sloup

Provoz byl přerušen již kolem 05:30. „Popelářské vozidlo vjelo do tramvajového kolejiště, tam se střetlo se sloupem a tento sloup poškodil tramvajové vedení,“ uvedl mluvčí pražských policistů Jan Daněk. Podle mluvčího měl řidič zřejmě mikrospánek a alkohol před jízdou nepil. Nikdo nebyl při nehodě zraněn. Po dobu vyprošťování popelářského vozidla bylo Podolské nábřeží v obou směrech uzavřené i pro auta.

Popelářské auto se podle fotografií z místa nehody vyvrátilo přímo na sloup, který drží troleje. Nehoda tak omezila provoz tramvajových linek 2, 3, 17, 21 a 27, které jsou odkloněny. Mezi Podolskou vodárnou a Dvorci tak jezdí náhradní autobusy.

Pražská integrovaná doprava ráno upozornila na to, že mezi Dvorci a Modřany jezdí málo tramvají a další se tam nemohou dostat. „Kapacita bohužel nestačí. Cestujícím doporučujeme využít autobusové linky na Smíchov,“ uvedla PID na twitteru. Později oznámila, že tramvaje uvízlé v úseku bez trolejí jsou stahovány do Dvorců, aby provoz na modřanské trati posílily.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dopraváček

Štítky ČR, nehoda, MHD, Praha, tramvaje, doprava, Podolí, havárie, sloup, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Podolská vodárna, Dvorec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Entita Nula

"Popelářské vozidlo vjelo do tramvajového kolejiště, tam se STŘETLO se sloupem a tento sloup poškodil tramvajové vedení." Mluvčí pražských policistů Jan Daněk by mohl vědět, že STŘET je událost, při které se dva pohybující předměty, příp. osoby dostanou do vzájemného styku. Odkud kam se pohyboval ten sloup asi zůstane nevyjasněnou záhadou.

Středa, 27. října 2021, 12:53Odpovědět

V Podolí nejezdí tramvaje. Provoz tam zastavila nehoda popelářského auta  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.