Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tramvajovou trať u Pražské tržnice čeká rekonstrukce. Cestující se musejí připravit na omezení

Od soboty 16. října až do pátku 5. listopadu včetně bude probíhat první fáze rekonstrukce tramvajové trati na Bubenském nábřeží. V této době nepojedou tramvaje v úseku Vltavská – Dělnická a mezi Strossmayerovým náměstím. Lidé budou moct využít náhradní autobusovou linku X25.

Trať na Bubenském nábřeží funguje již od roku 1981. Pražský dopravní podnik plánuje zrekonstruovat asi 230 metrů trati. Co se týče příští etapy, tak ta bude soustředěna na úseky kolem Pražské tržnice a měla by proběhnout v návaznosti na zahájení výstavby lávky Holešovice – Karlín.

Prodloužení linky číslo 6 i přeměna linky 12 na 14

V rámci rekonstrukce trati se budou muset cestující připravit na řadu omezení. Linky číslo 1 a 25 budou v úseku Strossmayerovo náměstí – Dělnická odkloněny přes zastávky Veletržní palác, Výstaviště, Nádraží Holešovice a Ortenovo náměstí.

Linka číslo 6 bude zhruba od 6:15 hodin do 21:30 hodin ve směru z centra ze zastávky Palmovka prodloužena, a to přes zastávky Balabenka, Divadlo Gong a Nádraží Vysočany až do zastávky Vysočanská. Bude se jednat o náhradu za linku 14 do Vysočan.

Ve směru ze Sídliště Barrandov bude linka číslo 12 zkrácena do zastávky Vltavská (na předmostí Hlávkova mostu). Odtud bude dále pokračovat jako linka číslo 14 směr Spořilov. Podobně pak bude linka 14 ve směru od Spořilova zkrácena do zastávky Vltavská a odtud bude dále pokračovat jako linka 12 směr Sídliště Barrandov.

Zastávka Vltavská na předmostí Hlávkova mostu

Zastávka Vltavská bude zřízena v obou směrech na předmostí Hlávkova mostu. Dopravní podnik doporučuje cestujícím pro cestu do oblasti Holešovic využít přestup na tramvaj ve stanici metra Nádraží Holešovice.

V denním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava číslo X25, a to v trase Strossmayerovo náměstí – Vltavská – Pražská tržnice – Maniny.

Více informací je cestujícím k dispozici na stránkách pražského dopravního podniku.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pražská integrovaná doprava

Štítky Praha, doprava, tramvaj, výluka, Pražská tržnice, omezení, rekonstrukce, Vltavská, dopravní společnost, Holešovice, Hlávkův most, Strossmayerovo náměstí, Karlín, Vysočany, Gong

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tramvajovou trať u Pražské tržnice čeká rekonstrukce. Cestující se musejí připravit na omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.