Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Definitivní zákaz pivních kol v ulicích Prahy potvrdil Nejvyšší správní soud

Přes rok a půl trval spor ohledně zákazu takzvaných pivních kol v ulicích Prahy. Nejvyšší správní soud spor ukončil a potvrdil správnost opatření obecné povahy, které Praha vydala, aby předešla jízdám pivních kol hlavně v centru města. Stížnost provozovatelů po rozsudku Městského soudu z března tohoto roku u Nejvyššího správního soudu neuspěla.

Provozovatelé pivních kol žádali zrušení opatření obecné povahy, které by zakázalo pohyb beerbiků v širším centru města. Tuto žádost však Nejvyšší správní soud zamítl a s konečnou platností se tak po části metropole nemohou tato kola pohybovat.

„Pivní kola jsou ponižující pro město jako takové a hlavně pro lidi, kteří zde žijí. Zájmy podnikání s alkoholem nevyhrály a beerbiky v centru jsou nadále jenom vzpomínka. Každý byznys ve veřejném prostoru musí fungovat za jasně daných podmínek a se souhlasem místních a městských částí. Zájmy Prahy jsou pro nás na prvním místě. Z rozsudku plyne důležité ponaučení: vytrvalost se vyplácí a dává další sílu do boje za kvalitu života místních. Praha má být domovem Pražanů, ne alkoturismu. Turistické sezóny už budou bez opileckého vyřvávání na kolečkách,“ řekl na adresu pivních kol náměstek primátora Prahy pro oblast dopravy Adam Scheinherr (Praha sobě).

Případ se dostal ke svému konci po více jak roce a půl a Nejvyšší správní soud potvrdil správnost veškerých kroků ze strany Magistrátu hlavního města Prahy. Opatření se týká konkrétního území a komunikací v městských částech Praha 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8 a 10.

„Rozsudek Nejvyššího správního soudu znamená, že opatření obecné povahy, které zakazovalo pohyb beerbiků v centru Prahy, bylo vydáno v souladu se zákonem. Zákaz těchto kol tak definitivně platí,“ vysvětlil advokát Štěpán Holub z Holubová advokáti, který hlavní město před Nejvyšším správním soudem zastupoval.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Beer Bike Prague

Štítky pivní kolo, beerbike, zákaz, soud, Praha, Nejvyšší správní soud České republiky, Adam Scheinherr, Pražský magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Definitivní zákaz pivních kol v ulicích Prahy potvrdil Nejvyšší správní soud  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.